Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
16 Oct 2018

Muurverf online kopen: kinderspel met deze 3 tips!

Muurverf online kopen is nog geen gemakkelijke opgave. Wanneer je niet precies weet welke muurverf je wilt kopen, zijn de mogelijkheden overweldigend. Er zijn namelijk allerlei soorten muurverf: van goedkoop tot hele kostbare. Welke is dan de beste voor jouw schilderklus? Daarom hebben wij voor je op een rij gezet op welke 3 dingen je moet letten bij het kopen van muurverf.

Muurverf online kopen

Let op dat het bij het schilderen van je muur niet alleen gaat om de het gebruik van de juiste muurverf. Ook de conditie van de ondergrond heeft invloed op het te kiezen product. Daarnaast heb je goed gereedschap nodig dat zowel bij je verf als de te schilderen ondergrond past. Denk hierbij aan een roller die een zo strak mogelijk effect geeft op je glad gestucte muur. Houd hier daarom ook rekening meer wanneer je muurverf online gaat kopen!

Twijfel je trouwens over muurverf of latex? Nergens voor nodig! Er is namelijk helemaal geen verschil tussen muurverf en latex. Dus hoe de verf ook heet: het is verftechnisch gezien hetzelfde product dat je kunt gebruiken voor het schilderen van muren en plafonds.

1.     Kies een muurverf die goed dekt

Zo lang je geen muurverf van het huismerk van de bouwmarkt koopt, hoef je je meestal geen zorgen te maken over de dekking van de verf. In de webshop van Verfwebwinkel vind je enkel A-merk muurverf en die dekt over het algemeen goed. Er is echter een muurverf die écht beter dekt dan andere verven, namelijk Sigma Sigmatex Superlatex Mat. Naast dat deze muurverf fantastisch dekt, is hij ook nog eens heel prettig om te verwerken. Een aanrader dus!

 

2.     Kies bij schrobvaste verf voor de juiste schrobklasse

Een schrobvaste verf is goed tot zeer goed reinigbaar, oftewel schrobbaar. Dit wordt uitgedrukt in een schrobklasse van 1 tot en met 5. Een verf met schrobklasse 1 is het beste reinigbaar. Sigmapearl Clean Matt is een muurverf die aan schrobklasse 1 voldoet. Handig voor bijvoorbeeld in de keuken, waar muren snel vies kunnen worden.

Vraag je dus af welke schrobklasse noodzakelijk is voor de ruimte die je gaat schilderen. Een muurverf met schrobklasse 1 gebruiken voor het schilderen van de muren op een bergzolder is namelijk niet nodig. De schrobklasse moet wel passen bij de functie van de ruimte.

3.     Kies voor een matte muurverf en denk goed na over de glansgraad

Welke glansgraad je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak en wensen. Toch raden we iedereen aan om voor een matte muurverf te kiezen. Hierbij heb je de keuze tussen extra mat, kalkmat en mat. Dit camoufleert oneffenheden of baanvorming op muren en plafonds het beste. De stelregel hierbij is: hoe matter de muurverf hoe minder oneffenheden je ziet.

Wil je toch hoogglans of zijdeglans muurverf gebruiken? Denk hier dan goed over na. De muren en het plafond vallen dan enorm op. Oneffenheden worden zichtbaar en als de zon op de muur schijnt, kun je je haar erin kammen. Glanzende muurverf spiegelt namelijk enorm, zéker als je twee of meer lagen aanbrengt.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »