Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
29 May 2017 | Little Greene kleurenkaart

Ontdek de nieuwe Little Greene kleurenkaart

Little Greene heeft een nieuwe Colours of England kleurenkaart geïntroduceerd. De nieuwe kleurenkaart bevat maar liefst 184 kleurtinten: 170 unieke tinten, waarvan er 14 verder worden uitgelicht als Colour Scales. De uitgebreide kleurenkaart bevat kleuren die meer dan 300 jaar geleden al in het interieur werden toegepast. Uiteraard komen er ook hedendaagse kleurtinten in terug. Of je nu zoekt naar een traditioneel of modern kleurenpallet: bij Little Greene vind je altijd de perfecte verfkleur voor jouw interieur! In dit blog vertellen we meer over de nieuwe Little Greene kleurenkaart.

Meer dan 300 jaar kleurhistorie

Bijzonder aan de verfkleuren van Little Greene zijn de historische archiefkleuren. Sommige kleuren op de Colours of England kleurkaart zijn wel 300 jaar oud! Met een rood bolletje wordt aangegeven of de kleur uit de 18e, 19e of 20e eeuw komt. Zo komt de kleur Pearl Colour uit de Georgian Era, Pea Green uit de Regency en French Grey uit de Victorian Era. Uit de jaren ‘30 vind je onder andere Bone China Blue, Citrine is een van de kleuren uit de jaren ‘50, Cupboard Greene brengt je terug naar de jaren ‘60 en Marigold geeft je interieur een jaren ‘70 touch. Uit ieder tijdperk vind je karakteristieke kleuren uit die periode terug. De Little Greene kleurenkaart brengt hiermee een ode aan de historische architectuur.

Verfkleuren van de 18e tot de 21e eeuw

Wie denkt dat Little Greene ‘ouderwets’ is, heeft het mis. In de nieuwe Little Greene kleurenkaart vind je verfkleuren van de 18e tot en met de 21e eeuw. Naast haar respect voor historie, gaat het Engelse verfmerk ook mee met haar tijd. Wie de voorkeur geeft aan een modern interieur komt bij Little Greene ook zeker aan zijn trekken! De nieuwe Colours of England kleurenkaart is namelijk zorgvuldig afgestemd op de nieuwste interieurtrends. De gloednieuwe kleur Mortlake Yellow is hier een goed voorbeeld van. Dit is dé trendkleur van 2017.

Nieuwe kleuren Little Greene kleurenkaart

Naast Mortlake Yellow zijn er ook zes nieuwe archiefkleuren aan de Little Greene kleurenkaart toegevoegd. De kleuren kennen de prachtige namen Grey Stone, Middle Buff, Mid Azure Green, Pale Lupin, Pleat en Light Gold. Ook uit de Little Greene kleurcollecties Blue en Pink zijn twee kleuren opgenomen: Aquamarine en Dorchester Pink. De aparte kleurcollectie Grey blijft naast de nieuwe Little Greene kleurenkaart bestaan. Dit komt door de immense populariteit van deze kleurcollectie. Grijstinten zijn momenteel helemaal hot in het interieur en vormen de neutrale basis binnen een modern interieur.

Verbeterde Colours of England kleurkaart

De nieuwe Colours of England kleurkaart is niet alleen qua inhoud vernieuwd, ook de gebruiksvriendelijkheid is sterk verbetert. De kaart is opgedeeld in twee delen: een deel met meer gedempte kleurtint en een deel met sterke accentkleuren. Bovendien is de nieuwe kart gemakkelijk te vouwen, waardoor je de verfkleur tegen iedere gewenste achtergrond kunt bekijken. Denk hierbij aan een meubelstuk, kozijn, behang, tegel of moodboard. Zo kun je beter zien hoe de kleur in jouw interieur past. Ook de achtergrondkleur van de kaart is aangepast. Deze is nu donkerder geworden, waardoor het makkelijker is om het verschil tussen vergelijkbare lichte tinten te zien. Verder zijn de verfkleuren op de kaart geverfd in de kwaliteit van Little Greene Absolute Matt Emulsion. Hierdoor zijn de verfkleuren gelijk in de karakteristieke matte, krijtachtige afwerking van Little Greene te zien. Zo ontstaat de ultieme kleurervaring!

Verkrijgbaar in alle soorten Little Greene verf

Uiteraard zijn alle verftinten uit de nieuwe Colours of England kleurenkaart verkrijgbaar in iedere Little Greene verfsoort. Of je nu binnen of buiten gaat schilderen en welk afwerkingsniveau je ook zoekt: er is altijd een Little Greene verf voor jouw volgende schilderklus te vinden. Daarnaast wordt er dit jaar een nieuwe Little Greene verfsoort geïntroduceerd: Little Greene Flat Oil Eggshell. Deze verf heeft een glansniveau van slechts 10% waardoor hij nog matter is dan de gewone Eggshell lakverf van Little Greene. Houd ons productaanbod goed in de gaten voor deze nieuwe toevoeging aan het assortiment van Verfwebwinkel!

little green

little greene nieuwe kleurenkaart

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »