Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...
Terug

Geschreven door:

Shop online

25 Nov 2019

Structuurverf voor buitenmuren nodig? Hier moet je op letten!

Wanneer gebruik je structuurverf op buitenmuren?

Structuurverf is letterlijk een latexverf met structuur. Deze structuur wordt zichtbaar, doordat er zandkorrels zijn toegevoegd aan de verf. Op deze manier geef je de buitenmuur net wat meer kracht en karakter met structuurverf.

Net zoals voor binnenmuren, is er ook structuurverf voor buitenmuren op de markt. Het voordeel van het gebruik van een structuurverf is dat je oneffenheden op de muur gemakkelijk kunt maskeren. Zo kun je jouw robuuste buitenmuren gemakkelijk voorzien van een vrolijke kleur.

Structuurverf aanbrengen op buitenmuren

Als je buiten gaat schilderen, moet je ten eerste rekening houden met de weersomstandigheden. Ook de structuurverf moet immers de kans krijgen om op een natuurlijke manier te drogen.

Voor je begint aan de schilderklus buiten, is het belangrijk om de buitenmuur eerst goed schoon te maken. Het voordeel van structuurverf is dat oneffenheden niet opvallen, maar zand en vuil op de muur beïnvloeden wel de kwaliteit van de uiteindelijke dekking en kleur. Zit er hardnekkig (groen) vuil op de buitenmuur? Behandel deze dan voor het schilderen met een mos- en algenreiniger of laat je even gaan met de hogedrukreiniger.

Omdat de structuurverf een karakteristiek resultaat oplevert, hoef je de buitenmuur en de voegen niet uit te krabben. Voor het mooiste resultaat, is dit wel aan te raden. Hiervoor gebruik je het beste een voegkrabber. Voor een perfect eindresultaat kun je de voegen repareren met voegspecie en cement.

Ga je een geschilderde buitenmuur overschilderen met structuurverf? Dan ben je klaar om te beginnen aan de verfklus. Een onbehandelde buitenmuur kun je het beste eerst voorstrijken met een speciaal voorstrijkmiddel voor buitengebruik, daarna kan je het beste gaan schilderen met een structuurroller. Deze resulteert in het beste resultaat van structuurverf op je muur. Een structuurroller gebruiken, maar heb je hier nog geen ervaring mee? Dan zal het fijn zijn om te horen dat je hier geen andere techniek voor hoeft te hanteren, de roller brengt zelf de structuur van het verf over op de muur, je hoeft hier niet anders voor heen en weer te bewegen.

Structuurverf grof of fijn kiezen?

Structuurverf laat een mooi reliëf achter op je buitenmuur, je kunt kiezen uit grove en fijne structuurverf. Bij grove structuurverf is er een duidelijkere patroon zichtbaar dan bij de fijnere verven. Wil je een subtiel eindresultaat met een licht glooiend muurlandschap dan is dit de juiste keuze.

Structuurverf voor buitenmuren kopen

Structuurverf voor buitenmuren koop je eenvoudig en snel bij Verfwebwinkel. Wij raden Sikkens structuurverf aan, bijvoorbeeld Sikkens Alphacoat voor een perfect en karakteristiek resultaat. Ook voor voorstrijkmiddel van onbewerkte structuur oppervlakken kun je terecht in onze shop. Sikkens Alpha Aquafix vermindert de zuiging van onregelmatige ondergronden en fixeert poederende ondergronden, zoals buitenmuren. Wil je meer weten of heb je tips nodig bij de aanschaf van de juiste structuurverf? Ons team staat voor jou klaar!

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »