Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Dec 2016 | dip dye

Subtiel kleur toevoegen? Schilder een lambrisering!

Een lambrisering van verf creëer je door de muur op de gewenste hoogte af te plakken en vervolgens het bovenste en onderste deel van de muur in verschillende verftinten te schilderen. Het enige wat je nodig hebt is twee verschillende verftinten. Zo hoef je ten minste niet te kiezen tussen je favoriete kleuren! Met een geschilderde lambrisering kun je ook een ‘saaie’ witgeschilderde ruimte omtoveren tot een ware blikvanger. Laat de kleur van de lambrisering terugkomen in woonaccessoires voor een mooi geheel.

Ruimer en langer

Een lambrisering van verf zorgt voor een spannende vlakverdeling in de ruimte. Ideaal voor kleine ruimtes of ruimtes met weinig licht. Een lambrisering langs een lange wand, laat een ruimte tevens langer lijken. Leuk voor in de gang!

Tip! Schilder het bovenste deel van de muur in een lichtere tint dan de onderkant. Dit geeft een ruimtelijk effect.

Hoogte lambrisering

De hoogte van de lambrisering kun je uiteraard helemaal zelf bepalen. Het hangt af van de hoogt van je plafond en hoeveel kleur je aan je ruimte wil toevoegen. Een mooie hoogte voor je lambrisering is 1.20m. Maar je bent uiteraard vrij om je lambrisering tot bijvoorbeeld de helft of driekwart van je muur te schilderen.

Idee! Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is een lambrisering uit de losse pols. De muur wordt dan niet netjes afgeplakt om een rechte lijn te krijgen. Mensen gaan juist voor een dip dye effect of een hele speelse lambrisering waar de strepen van de roller uitsteken. Durf jij deze nieuwe trend aan?

Kidsproof lambrisering

Heb je kleine kunstenaars als kinderen die het liefst alles onder kleuren? Dan is een lambrisering van schoolbordverf een leuk idee! Schilder het onderste deel van de kinder- of speelkamer met schoolbordverf. Zo kunnen je kinderen voortaan zonder problemen hun kunstwerken op de muur tekenen. Vergeet echter niet krijtjes voor ze neer te leggen…

Lambrisering schilderen

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »