Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Apr 2020 | Whiteboardverf

Whiteboardverf: muren om op te tekenen

Misschien is je eerst associatie bij ‘whiteboard’ een kleurloze vergaderruimte met tl-verlichting. Dat kan natuurlijk stukken creatiever! Juist daarom is de SketchPaint Whiteboardverf van MagPaint zo gaaf. Hiermee tover je een complete muur om tot whiteboard! Helemaal binnen de trend van ‘doodling’: vanaf nu kun je lekker tekenen en krabbelen op je muren. Whiteboardverf is fantastisch voor een creatieve brainstormruimte op kantoor. Maar natuurlijk ook voor de kinderkamer! Lees hier alles over de mogelijkheden en over de toepassing van whiteboardverf.

SketchPaint Whiteboardverf voor de muur

De speciale SketchPaint Whiteboardverf is een zogenaamde watergedragen 2-componenten lak. De verf is verkrijgbaar in wit, maar ook als transparante versie. Zo kan jouw whiteboard dus ook heel goed rood, blauw of groen zijn. Of zelfs met een (glad) bloemetjesbehang eronder. In principe kan de verf namelijk op vrijwel iedere gladde ondergrond worden aangebracht.

Verschil whiteboardverf en schoolbordverf

Het grote verschil met schoolbordverf is dat je er met whiteboardmarkers op kunt schrijven en tekenen in plaats van met schoolbordkrijt. Kies je er echter voor om de whiteboardverf op een donkere ondergrond aan te brengen? Dan kun je er wel voor kiezen om deze met krijtmarkers te beschrijven voor eenzelfde effect. Let wel op dat schoolbordverf een krijtmatte uitstraling heeft, terwijl de whiteboardverflaag iets meer glimt.

Whiteboardverf aanbrengen

Een muur voorzien van whiteboardverf ingewikkeld? Nou, eigenlijk helemaal niet! In deze video legt onze collega Robin stap-voor-stap uit hoe je whiteboardverf aanbrengt:

Gaat dit wat te snel? We leggen het in dit blog uitgebreid aan je uit! Enige voorwaarde voor het gebruik van whiteboardverf is dat het een gladde muur is en dat je deze goed voorbewerkt. Schuur de oppervlakte indien nodig eerst glad met fijn schuurpapier. Daarna is het belangrijk dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Maak deze vooraf bijvoorbeeld schoon met speciale verfreinigers. Laat het dan goed drogen en plak het oppervlak af met tape.

Whiteboardverf mengen

In het kleine blik SketchPaint Whiteboardverf zit de activator en in het grote blik vind je de basis. Deze voeg je voor het aanbrengen samen, zodat er een reactie op gang komt. Laat het mengsel 5 minuten staan tot de meeste luchtbellen verdwenen zijn. Giet de whiteboardverf daarna in een verfbak.

Tip! Gebruik een binnenbak voor je verfbak. Deze kun je na het verven weggooien en zo kun je de verfbak hergebruiken. Dat is ook fijn wanneer je een groot oppervlak gaat verven en meerdere blikken whiteboardverf gebruikt. Het is goed om dan telkens een nieuwe binnenbak te gebruiken omdat er anders misschien oude, opgedroogde verfrestjes in de schone verf komen.

Vervolgens kun je de verf aanbrengen. Eén dikke laag whiteboardverf is vaak al voldoende.

Muur verven met whiteboardverf

Gebruik voor het aanbrengen van de SketchPaint Whiteboardverf een niet pluizende, kortharige vachtroller. Loszittende haartjes van rollers kun je verwijderen door deze eerst af te spoelen onder de kraan. Zorg dat de whiteboardverf binnen 1 uur na het mengen gebruikt wordt. Slechts één laag whiteboardverf zou doorgaans genoeg moeten zijn voor een optimale werking. Laat het na het aanbrengen 5 dagen uitharden, daarna kun jij ongestoord op de muur krabbelen! Test dan wel eerst de afwasbaarheid van de whiteboardmarkers voordat je de hele muur onderschrijft. Er kan soms wat verschil zitten tussen verschillende merken.

Whiteboardverf magnetisch

Vaak zijn whiteboards magnetisch zodat je er ook allerlei dingen op kunt bevestigen met magneten. De Whiteboardverf van MagPaint is niet magnetisch, maar dit effect kun je wel nabootsen op je muren. Breng dan eerst een aantal lagen magneetverf op de muren aan gevolgd door een laag grondverf en whiteboardverf.

Naast muren kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld een kast beschrijfbaar maken met de whiteboardverf. Of verf de binnenkant van de toiletdeur ermee, zodat je eens een andere boodschap voor elkaar kunt achterlaten. Je kunt het zo gek niet bedenken, hiermee kun je echt helemaal los!

Wij zijn heel benieuwd welke muur, deur of kast jij als eerste gaat aanpakken met deze toffe verf. Laat je het ons weten op onze Facebook-pagina? Daar vind je nog veel meer tips en how to’s.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »