Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
27 Feb 2018

Trendkleur: Climax is de Histor kleur van het jaar 2018

De Histor kleur van het jaar 2018 is weer bekend gemaakt: Climax. Dat klinkt veelbelovend! Deze kleur is gekozen door internationale kleurspecialisten en past perfect bij de vier kleurtrends van Histor: stilte, droom, essentie en lef. Climax is een diepgrijze tint met een warme ondertoon en Climax heeft een klassieke, tijdloze uitstraling. De kleur symboliseert de drukke wereld waar we tegenwoordig in leven en de zoektocht naar de verbinding tussen de wereld en onszelf.

Histor kleur van het jaar 2018

“De kleurtrends komen voort uit een wereldwijd trendonderzoek dat ieder jaar wordt uitgevoerd, waarbij onder andere gekeken wordt naar maatschappelijke en culturele trends. Bij Climax, de Histor Kleur van het Jaar 2018, komen twee klassieke tinten – zwart en indigo – samen. De kleur zwart biedt geborgenheid en rust in een wereld waarin we continu met informatie overspoeld worden. De kleur indigo/blauw straalt vertrouwen, wilskracht en hoop uit”, vertelt Histor stylist en trendwatcher Saskia Huiting.

De Histor kleurtrends: Stilte, Droom, Essentie en Lef

Wat we terugzien in de Histor kleurtrends in 2018 is dat deze zich kunnen aanpassen aan de omgeving en verschillende uitstralingen hebben in verschillende settings. Net als de kleur Climax. De Histor kleur van het jaar 2018 kan als hoofdkleur gebruikt worden, maar heeft ook een bescheiden kant waardoor je Climax als mooie neutrale achtergrond kunt gebruiken en andere kleuren de hoofdrol kunt geven. In elke kleurtrend zorgt Climax voor extra karakter! Histor speelt met de vier kleurtrends in op de recente ontwikkelingen in de wereld.

Stilte

De eerste kleurtrend is: Stilte. Deze trend symboliseert hoe we ons in het dagelijks leven steeds vaker willen terugtrekken. Even rust pakken na het werk, de chaos en alle prikkels op internet en social media. Het palet bij deze kleurtrend is zacht en bescheiden met een mix van lichte natuurtinten en warme aardkleuren. Climax zorgt in deze trend voor de kracht en het evenwicht tussen de kleuren.

Droom

In de trend Droom zien we de zoektocht naar positiviteit. Een dromer maakt een positieve, mooie en kleurrijke wereld. Het palet van de trend Droom is dan ook persoonlijk, vrolijk en bevat veel kleur. Dit roept creativiteit op en dat is precies waar de trend voor staat. In het interieur van een dromer vind je opvallende meubels in combinatie met levendige tinten, patronen en afwerkingen wat de trend authenticiteit en kracht geeft. De Histor kleur van het jaar 2018 voegt hier stevigheid aan toe.

Essentie

Volgens de kleurspecialisten van Histor vormt “Less is more” de trend basis van deze kleurtrend. Het gaat letterlijk om de Essentie in deze kleurtrend. De trend zorgt door kleuren en materialen functioneel en bewust te combineren voor een minimalistisch luxe gevoel. De krachtige rode Histor kleur Temperament is de aanvulling op het gebruik van natuurlijke materialen en een palet met naturellen. Climax is in deze trend onmisbaar doordat de kleur zorgt voor het juiste grafische contrast met de lichtere kleuren.

Lef

De naam van de kleurtrend zegt het al. Lef kenmerkt zich door de kracht! Deze trend geeft zekerheid in onzekere tijden door krachtige kleuren en materialen. De trend heeft een ‘rough edge’ en gevoel voor dramatiek en trots. Krachtige en verzadigde tinten die in combinatie met elkaar resulteren in een interieur vol Lef. Dat is het palet van deze kleurtrend.

Histor trendkleuren voor overal in huis

Met de kleuren die we in ons interieur gebruiken, laten we zien hoe we zijn en hoe de wereld is. Door kleuren uit de verschillende Histor kleurtrends te combineren,  creëer je een uniek en persoonlijk palet. De Histor kleur van het jaar 2018 is geschikt als muurverf maar kun je ook gebruiken om jouw interieur nóg persoonlijker te maken. Maak met Climax bijvoorbeeld grafische details door een kozijn, meubel of accessoire in lak of krijtverf te schilderen!

Sigma en Pantone maakten hun kleur van het jaar 2018 al eerder bekend. Ben je benieuwd naar andere trendkleuren in 2018? Lees ons blog!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »