Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
13 Feb 2017 | Farrow & Ball

Verleidelijke nieuwe kleuren van Farrow & Ball

Ambachtelijke verf- en behangfabrikant Farrow & Ball onthult negen weergaloze nieuwe verfkleuren. Deze nieuwe aanwinsten, vervaardigd op dezelfde wijze als alle Farrow & Ball verf, bevatten hoogwaardige pigmenten en bezitten een kenmerkende diepte van kleur. De kleuren zijn een perfecte aanvulling op het bestaande kleurenpalet, ze complementeren kleurengroepen, creëren nieuwe kleurstellingen en voegen
onverwachte accenten toe.

Zoals alle Farrow & Ball tinten zijn ook deze nieuwe kleuren voorzien van een intrigerende naam  waarachter een uniek verhaal schuilgaat. Van de zachte kleur Wevet tot het intense Yellowcake, elk van deze romantisch genaamde kleuren bezit een tijdloze kwaliteit die hen geschikt maakt voor gebruik in zowel zolderappartementen als in statige landhuizen. Farrow & Ball heeft twee nieuwe neutrale groepen grijstinten gecreëerd, die de stijl van eigentijdse interieurs perfect weerspiegelt. Wevet, Ammonite en Purbeck Stone combineren prachtig met de immer populaire tint Cornforth White en creëren een comfortabel aanvoelende grijze kleurengroep met een Gustaviaanse uitstraling. Het toevoegen van Dimpse aan de kleurenkaart voltooit een tweede kleurengroep met koele, architecturale grijstinten, uitermate geschikt voor minimalistische interieurs.

Het Farrow & Ball assortiment biedt de klant 132 milieuvriendelijke verfkleuren in een verscheidenheid aan interieur- en exterieur finishes. Wanneer er nieuwe kleuren worden geïntroduceerd, worden de kleuren die niet langer deel uitmaken van de kleurenkaart in de archiefcollectie opgenomen; deze blijven echter nog steeds op bestelling verkrijgbaar.

Een overzicht van de negen nieuwe kleuren:


Wevet, No. 273 – Een verfijnde, frisse wittint met een uitermate veelzijdig karakter, een modernere versie van de immer populaire Pointing. Genoemd naar de oude, in Dorset gebruikte benaming voor spinnenweb.


Ammonite, No. 274 – De kleur van de fossielen die men aantreft aan de kust van Dorset. Contrasteert perfect met de enigszins donkerder tint Cornforth White.

Purbeck Stone, No. 275 – Een krachtiger neutrale tint die zijn naam ontleent aan het karakteristieke steen dat wordt gevonden op het eiland van Purbeck. Combineert schitterend met Ammonite en Cornforth White en werkt perfect samen met rode en groene Farrow & Ball tinten.

Mole’s Breath, No. 276 – Een grijstint die prima combineert met alle Farrow & Ball neutralen. Deze moderne kleur die enigszins minder rood is dan Charleston Gray, minder groen dan Mouse’s Back en minder blauw dan Plummett, leent zich uitstekend voor de huidige trend waarin rijke, diepe kleuren met elkaar wordt


Dimpse, No. 277 – Een koelgrijze tint die een perfecte aanvulling is op Pavilion Gray en Blackened. De kleur van de schemering, volgens het in de West Country gesproken dialect.


Nancy’s Blushes, No. 278 – Deze echte roze tint bezit een ware charme. Perfect voor gebruik in zowel eigentijdse als meer traditionele interieurs en komt het beste tot haar recht als tegenhanger van All White of Black Blue.


Yellowcake, No. 279 – Een klassieke, levendige gele tint die veelvuldig werd gebruikt in de interieurs van de jaren ’60 maar die tevens zeer populair is in woningen van de 21ste eeuw. Deze kleur, zuiverder en moderner dan Babouche, geeft ieder interieur een vrolijk en zonnig tintje en leent zich uitstekend voor het gebruik van blokken kleur.


St Giles Blue, No. 280 – Een zuivere, krachtige blauwe kleur die oorspronkelijk werd gebruikt in de hal van het 17de eeuwse St Giles House in Wimborne St Giles. Mooi als contrast naast wittinten als Cabbage White, rijke kleuren als Drawing Room Blue of het uitbundige Charlotte’s Locks.


Stiffkey Blue, No. 281 – Uitgesproken als ‘Stooky’ Blue, met een knipoog naar de buitengewone kleur van het slijk dat men aantreft op het strand van het oude gehucht Stiffkey, Norfolk. Een ietwat blauwer alternatief voor Down Pipe en een perfect accent bij de twee nieuwe neutrale kleurgroepen.

Wil je de kleuren in het echt zien? Bestel dan hier de kleurkaart!

 

 Kleuren Farrow and Ball

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »