Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
07 Mar 2017 | nieuwe regels verf

VOS 2010: Dezelfde verf, andere samenstelling

In 2010 moeten alle verfproducten, die fabrikanten op de markt brengen, voldoen aan nieuwe, strengere regels. De ‘oude’ kwaliteit mag niet meer verkocht worden verkocht, vanaf 01-01-2011 moet ook het assortiment in de verfwinkels‘VOS-2010 proof’ zijn.

Verf die je al eerder hebt gekocht, kun je gewoon gebruiken en opmaken. Oude versus nieuwe kwaliteit  Wie niet dagelijks met verf werkt, zal het verschil tussen de oude en nieuwe kwaliteit waarschijnlijk niet merken. Fabrikanten zijn er goed in geslaagd om de samenstelling zó aan te passen dat de verwerking en eigenschappen van de verfproducten zoveel mogelijk gelijk zijn gebleven.

Sommige verven zijn zo goed gelukt, dat ze zelfs nog beter zijn geworden. Zoals bijvoorbeeld de LBH verven van Wijzonol. Zo kan met de nieuwe versie ook bij lagere temperaturen worden gewerkt. Omdat er minder oplosmiddel in de verf zit, verloopt de droging van de verf wel iets anders: hou er –vooral bij lage temperaturen – rekening mee dat de aandroging wat langer kan duren. Schilder daarom ’s ochtends als eerste de draaiende delen (deuren, ramen), zodat die later op de dag zonder schade weer dicht kunnen.Ook goed om te weten: bij de nieuwe kwaliteit is de zogenaamde aanvangsglans van zijdeglansen halfglansverf hoger dan voorheen. Na ca. 4 weken bereikt het schilderwerk de definitieve zijde- of halfglans.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »