Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
13 Feb 2017 | Kindvriendelijke verf

Waarin onderscheidt Little Greene zich met andere verf fabrikanten?

Little Greene uit Wales is een verffabrikant die sinds 1773 verf produceert en over de gehele wereld exporteert. Little Greene is aan de rand van Manchester gevestigd. Het is een van de oudste industriële regio's in Engeland waar verf en kleurstoffen gemaakt worden. Oorsprongkelijk voor de katoenindustrie. Industriële verf maken ze nog steeds. Maar wat is er nu zo bijzonder aan de verf van Little Greene?

Op de eerste plaats is de verf die Little Greene produceert heel erg milieu- en kindvriendelijk. Niet zomaar 'kindvriendlijk' omdat deze verf op waterbasis is, maar omdat het getest is als kindvriendelijk en het voldoet aan de NEN norm die hiervoor staat. (NEN-EN 71-3:1995). Little Greene maakt kindvriendelijke verf geschikt voor muren. Verkrijgbaar in alle kleuren van de kleurenkaart. Ook produceren ze verf voor hout, deze kun je natuurlijk gebruiken voor het schilderen van ramen en kozijnen binnenshuis, maar ook voor de kast of een ledikantje of stoel en een tafel.

Daarnaast is de pigmentering ook erg bijzonder. Little Greene verf bevat 40% meer pigment dan reguliere verf zoals van Flexa, sigma Wijzonol. Meer pigment geeft een unieke kleurintensiteit. Dit geeft een extra dimensie aan je interieur.

Kleuren van Little Greene zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende verbindingen  d.m.v. minerale pigmenten als oker en omber. Little greene heeft veel historisch kleuronderzoek gedaan naar het kleurgebruik in de verschillende Engelse stijlperiodes te weten; Greorgian, Regency, Victorian, jaren 30, 50, 60 en 70. Kleurgebruik in deze stijlperiodes zijn nog steeds opvallend goed bruikbaar in de huidige interieurs. Deze foto's spreken voor zich lijkt me:

 

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »