Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
23 Feb 2017 | Farrow and Ball

Waarom Farrow & Ball kleuren niet na te maken zijn

Farrow & Ball verf is anders. Daar hebben we al eerder een artikel over geschreven. Ze produceren 100% van de verf- en behangproducten zelf in hun fabriek in Dorset, Engeland, ze hebben een volledige controle over iedere productiefase. Maar naast de verf zijn het vooral de kleuren waar je verliefd op wordt.

Het hoge pigmentgehalte, de rijke harsbindmiddelen en het hoge refractiekarakter van de hoofdingrediënten geven het product de karakteristieke, ongeëvenaarde kleurdiepte.

Ze controleren iedere partij, hoe groot of klein dan ook, voordat deze hun fabriek verlaat. Ze hanteren de hoogste standaarden voor kleurnauwkeurigheid en kwaliteit. De verf is hun passie!

Natuurlijk weten we dat mensen proberen Farrow & Ball te imiteren, maar er zit een vleugje alchemie in de Farrow & Ball verf…

Om de intense, uiterst herkenbare kleurdiepte te bereiken, vervaardigen ze hun verfproducten met gebruik van basisingrediënten in onze fabriek in Dorset, waar ze allereerst hun voortreffelijke basisverf maken. Deze is verrijkt met harsbindmiddelen en de essentiële ingrediënten die ze gebruiken voor hun hoge refractiekarakter....

…vervolgens voegen ze hun eigen speciale mix van kleurpigmenten toe om elk van onze 132 kleuren te maken en ervoor te zorgen dat, als de klant Elephant’s Breath wil, hij Elephant’s Breath krijgt en niet Camel’s Breath!

 

Om slechts één van hun 132 kleuren te produceren, maken ze een keuze uit 12 zorgvuldig geselecteerde kleurpigmenten. Ieder pigment speelt hierbij een belangrijke rol en zorgt ervoor dat al hun kleuren de kenmerkende Farrow & Ball uitstraling hebben en behouden in iedere situatie. Door de combinatie van zorgvuldig geselecteerde pigmenten en de kwaliteit van de basisverf, zijn Farrow & Ball verfproducten niet te imiteren.

De enige mensen die het geheim achter de Farrow & Ball verfkleuren kennen zijn de vaklieden bij Farrow & Ball in Dorset…dus neem geen genoegen met imitaties!!!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »