Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 Jan 2017 | buitenverf

Welke buitenverf is het meest milieuvriendelijk?

Bescherming, duurzaamheid en vooral een lange levensduur zijn de wensen die we tegenwoordig aan ons buitenschilderwerk koppelen. Onbekend maakt onbemind, maar dat is echt niet nodig voor de buitenverf van Little Greene.

Het Engelse merk Little Greene, met prachtige kleuren, houdt het simpel en beperkt hun buitenverf assortiment tot zes producten.

Hiermee kun je de volledige buitenboel schilderen: hout, metaal, stenen en stucwerk.

De buitenproducten van Little Greene zijn ontworpen om uw huis te beschermen ten weer en wind en zijn leverbaar in prachtige klassieke én moderne kleuren.

Waarom overstappen op een Engels merk hoor ik u denken? Nou de Engelse merken hebben bijvoorbeeld ook watergedragen verf voor buiten in hun assortiment en die doet echt niet onder voor de verf op terpentinebasis die we gewend zijn.

Bovendien heeft Little Greene prachtige kleuren voor buiten (en binnen) die als je eenmaal voor ‘Engelse kleuren’ hebt gekozen, je niet meer terug wilt.

En Little Greene houdt het simpel: er zijn 2 verflijnen buitenverf op de markt:

Intelligent Paint (watergedragen) voor hout

De Intelligent Paint-lijn zijn producten op waterbasis, milieuvriendelijk, reukarm en sneldrogend. Deze lijn is zorgvuldig en technisch zo op elkaar afgestemd dat een supieure afwerking bijna vanzelf gaat en veilig en handig inzetbaar zijn in en om het huis. Zo gebruik je bv de duurzame,weebestendige en flexibele Intelligent Exterior Eggshell als je niet zo van glans houdt, maar wanneer het ‘very shiny’ mag zijn is er de sterke, milieuvriendelijke en duurzame Intelligent Gloss voor buiten (en binnen)

Traditional Paint (terpentinebasis) voor hout

Toch liever buitenverf op oliebasis dan heeft Little Greene de Tom’s Eggshell en de Traditional Oil Gloss.

Tom’s Eggshell is een duurzame, matte dekkende verf voor buiten die flexibel is en een zeer goede vloei heeft. De Traditional Oil Gloss is zoals de naam het al aangeeft een traditionele oliegedragen verf met een zeer duurzame en klassieke hoogglans afwerking.

Muurverf voor buiten

De Masonry Paint is milieuvriendelijk, volledig weersbestendig, biedt 15 jaar bescherming en remt de aangroei van schimmel en algen. Limewash daarentegen is een tradiotionele beschermende matte afwerking voor binnenmuren of metselwerk buiten dat gemaakt is van gebluste kalk , leem of gips.

Milieuvriendelijke buitenverf kopen?

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »