Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
29 Sep 2020

Welke Sikkens muurverf moet ik gebruiken voor buiten?

Sikkens is al jarenlang een vertrouwde naam voor verfspecialisten. Naast Sikkens buitenlak, worden ook andere Sikkens verfsoorten voor buiten steeds vaker gebruikt door zowel professionals als doe-het-zelvers. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk van buitenmuren. Deze muren vragen om een andere behandeling dan de muren binnenshuis. Wij vertellen je welke Sikkens muurverf het meest geschikt is voor jouw buitenmuren. 

Voorbehandeling van buitenmuren

Voordat je latex aanbrengt op je buitenmuur kun je de muur eerst voorbehandelen. Maar dit hoeft echter niet altijd en in enkele gevallen wordt het zelfs afgeraden. Heb je een sterk zuigende buitenmuur? Behandel de muur dan eerst voor met Alpha Aquafix. Wanneer je een poederende ondergrond hebt, gebruik je het beste Sikkens Alpha Fix. Gladde ondergronden hoef je niet voor te strijken. Met de juiste voorbehandeling op buitenmuren zorg je dat de verf beter hecht en de kwaliteit langer zichtbaar blijft. 

Sikkens Alphacoat: structuurverf voor buiten

Sikkens Alphacoat is een van de meest gebruikte structuurverfsoorten voor buiten. Structuurverf is een latex met een korreltje erin. Hierdoor krijg je geen egaal strak resultaat, maar juist een buitenmuur met een structuur erin. Omdat buitenmuren vaak niet helemaal egaal zijn, kun je deze oneffenheden gemakkelijk maskeren met een structuurverf voor buiten, zoals Sikkens Alphacoat.

Sikkens Alphacoat is vooral populair vanwege het gebruiksgemak. Daarnaast is Sikkens Alphacoat voor buiten zeer elastisch, carbonatatieremmend, waterdampdoorlatend en moeilijk verzeepbaar. Hierdoor ga je vuil aanhang eenvoudig tegen en heeft de Sikkens buitenverf een uitstekende buitenduurzaamheid. 

Sikkens Alphacoat aanbrengen op buitenmuren

Opschuren van de buitenmuur is niet nodig, want de structuur zit ook in de verf. Maar zand en stof kunnen de buitenduurzaamheid en de hechting wel beïnvloeden. Zorg dus altijd dat je de muur goed schoonmaakt voor de verfklus. 

Sikkens Alphacoat is eenvoudig aan te brengen op buitenmuren met een (blok)kwast of verfroller. Afhankelijk van de zuiging kun je Sikkens Alphacoat voor buitenmuren verdunnen met 5% water. Breng altijd een goede laagdikte aan. En rol vervolgens een keer na met een structuurroller voor het mooiste resultaat. 

Sikkens Alpha Topcoat: de perfecte aanvulling

Sikkens Alphacoat heeft zonder een topcoating al een uitstekende buitenduurzaamheid. Maar door een extra afwerking met Sikkens Alpha Topcoat geef je jouw buitenmuren de perfecte bescherming en houd je de structuur extra lang mooi. 

Maar Alpha Topcoat wordt ook veel gebruikt bij afwerking van buitenmuren waarbij een hoge elasticiteit gewenst is, zoals bij metselwerk en gasbeton. Je hoeft dus niet eerst de buitenmuur voor te behandelen met Sikkens Alphacoat. Deze buitenverf is namelijk van zichzelf ook uitstekend weervast, carbonatatieremmend en uitermate duurzaam. 

Sikkens Alpha Topcoat aanbrengen als muurverf

Zoals bij iedere schilderklus dien je de buitenmuur eerst goed schoon te maken. Sikkens Alpha Topcoat bevat geen structuur, dus voor een egaal en glad resultaat moet je eerst de cementhuid verwijderen bij beton. Ook eventueel zoutuitslag van het metselwerk kun je het beste goed afborstelen. Zorg dat de muur goed winddroog is voor je gaat beginnen. 

Na de schoonmaak en eventuele voorbehandeling kun je de toplaag met Sikkens Alpha Topcoat aanbrengen in een of twee lagen met een latexroller of een blokkwast. In tegenstelling tot Sikkens Alphacoat kun je deze buitenverf ook aanbrengen met een Airless verfspuit

Sikkens Alpha Topcoat aanbrengen als aanvulling op Alphacoat

Wil je extra bescherming aan je buitenmuren aanbrengen na een grondlaag Sikkens Alphacoat? Dan kun je zoals eerder vermeld ook Sikkens Alpha Topcoat toepassen als aanvulling. Voor het maximale resultaat is aan te raden om minimaal twee lagen Sikkens Alpha Topcoat aan te brengen. Met Sikkens Alphacoat in combinatie met Sikkens Alpha Topcoat heb jij jarenlang plezier van een goed onderhouden buitenmuur!

Sikkens verf voor buiten kopen

Jouw Sikkens verf voor buiten bestel je natuurlijk direct bij Verfwebwinkel.nl. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en snel aan de slag kunt met jouw buitenschilderwerk. En wil je graag meer informatie hebben over het schilderen van jouw buitenschilderwerk? Check dan ook onze andere blogs of vraag het onze Sikkens specialisten via WhatsApp.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »