Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
17 Aug 2020

Welke verfspuitmachine past bij mijn verfklus?

Naast professionals gebruiken ook steeds meer doe-het-zelvers een verfspuit bij zowel kleine als grote schilderklussen. Maar wat is het verschil tussen de verschillende verfspuitmachines en hoe kies je de juiste verfspuitmachine voor jouw verfklus? Wij vertellen je graag meer over ons verfspuitapparatuur van het merk Graco en welke verfspuit je gebruik bij welke klus. 

Waarom een Graco verfspuit gebruiken?

Allereerst is het goed om te overwegen of spuiten de juiste manier van aanbrengen is voor jouw klus. In de meeste gevallen is het antwoord ja. Spuiten is immers altijd sneller dan regulier schilderen en je hebt altijd een perfect glad en egaal resultaat. Daarnaast zijn Graco verfspuiten betrouwbaar, makkelijk in gebruik en simpel te reinigen. 

Echter doen er ook situaties voor wanneer je misschien beter geen gebruik kunt maken van een verfspuit. Wil je bijvoorbeeld buiten schilderen? Houd dan rekening met de verschillende weersomstandigheden. Zo mag er niet te veel wind staan. Of maak je gebruik van een hele dikke verf of structuurverf? Dan kun je het beste een speciale roller gebruiken voor het aanbrengen van de verf. 

Wil je zeker weten of je de verf kunt aanbrengen met een verfspuit? Check altijd voor je aankoop het kenmerkenblad op de productpagina van de verf

Verfspuitmachine voor de kleine verfklus

Voor de kleinere verfklus, zoals het lakken van deuren en kozijnen binnen, maak je het beste gebruik van een compactere, zogenaamde handheld, verfspuit. De Graco Ultra 17M366 is een van de meest geavanceerde handheld verfspuittoestellen ter wereld. Het grote gemak van deze verfspuit is dat je altijd het gewenste resultaat krijgt, ook zonder verdunning. Op welke snelheid je ook werkt. Daarnaast werkt de Graco Ultra 17M366 op een krachtige accu en heb je dus geen last van snoeren. 

De handheld verfspuit is uitgerust met ProControl™ II-drukregeling. Hierdoor kun je de snelheid van de motor en debiet aanpassen voor een perfecte controle bij zowel dikke als dunne materialen. De Graco Ultra 17M366 is geschikt voor alle laksoorten op waterbasis. 

Professionele verfspuitmachine voor de grote verfklus

Heb je meer schilderwerk, zoals het schilderen van muren en plafonds? Dan maak je het beste gebruik van wat zwaarder geschut. De Graco GX-lijn is speciaal ontworpen voor grotere verfklus. 

De Graco GX FF en de Graco GX 21 zijn echte krachtpatsers voor verfsoorten op basis van zowel water als oplossingsmiddelen. Beide modellen hebben een maximale werkdruk van 207 bar. De grootste verschillen zitten hem in de details. Zo heeft de Graco GX FF een tweevingerig pistool met 100 mesh pistoolfilter ten opzichte van een viervingerig pistool met 60 mesh filter van de Graco GX 21. Daarnaast heeft de Graco GX FF een ruim reservoir van 5,7 liter, zodat je de verfklus minder vaak hoeft te onderbreken. 

Beide modellen beschikken over het ProXChange™-systeem voor snelle pompvervanging en een krachtige ProX™-zuigerpomp met extreem lange levensduur. De Graco GX-lijn is er voor alle professionals die gaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid!

Welke spuittip moet je gebruiken?

Naast de verfspuit wordt ook het type spuittip bepaald aan de hand van de grootte van de klus en het type verf. Wij vertrouwen op de low pressure spuittips van Graco. Deze spuittips zorgen altijd voor een perfect resultaat. Gebruik de Graco LP spuittips voor fijne afwerkingstoepassingen, muren, plafonds en vloeren. Welke spuit je nodig hebt check je in ons stappenplan voor het kiezen van spuittips.

Aan de slag met een verfspuitmachine

De Graco verfspuitmachines worden gebruiksklaar geleverd. Je kunt dus direct beginnen met spuiten. En bestel je jouw verfspuit met spuittips vandaag nog voor 17:00 uur, dan wordt je bestelling de volgende werkdag geleverd. Naast verfspuiten en spuittips scoor je ook alle andere benodigdheden voor verfspuiten natuurlijk bij Verfwebwinkel. 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »