Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
23 Sep 2016 | RAL 9001

Witte verf: RAL 9001, RAL 9010 of meer mogelijkheden?

Wat zijn RAL codes? 

De meest gangbare kleurcodes voor verf zijn RAL codes. Deze codes zijn in 1927 ontwikkeld in Duitsland en RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. De standaard wordt in ook in Duitsland gewaarborgd en wordt wereldwijd gebruikt voor het definiëren van kleuren voor verf en coatings. De meest gebruikte RAL kleuren zijn de RAL Classic kleuren. RAL 9010 (zuiver wit), RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9001 (crème wit) zijn de meest voorkomende kleuren. Je ziet ze vooral terug in kunststof kozijnen, garagepoorten en bijvoorbeeld hekwerken.

Verschil RAL 9001 en RAL 9010

Door verschillende wittinten binnenshuis te combineren, kun je een prachtig eindresultaat behalen. Ook zonder dat het kil of steriel wordt! Je kunt variëren in glansgraad en zo kun je er toch voor zorgen dat je huis warmte uitstraalt. De meest populaire witsoorten zijn RAL 9001 en RAL 9010: crème wit en zuiver wit. RAL 9001 is crème-achtig en RAL 9010 gaat meer richting gebroken wit. De meest verkochte witte verf voor muurverf is RAL 9010: zuiver wit. Deze witsoort is minder hard dan standaard wit, maar oogt toch heel fris.

Keuze witte verf maken

Twijfel je over de witsoort? Dan adviseren wij om een RAL-waaier te bestellen. Zo kun je een goede keuze maken welke kleur verf het beste bij jou en het interieur past. Zo weet je precies welke kleur verf je in huis haalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Naast RAL 9001 en RAL 9010 zijn er tal van andere mooie wittinten verkrijgbaar, zoals RAL 9002 grijswit, RAL 9003 signaalwit of RAL 9016 verkeerswit. Heb je de keuze beperkt tot een paar kleuren wit? Schaf dan een samplepotje aan en schilder daarmee een stuk muur of grote plaat en bekijk het eindresultaat. Nadat de verf opgedroogd is, kun je kijken of de kleur je bevalt. Tip: bekijk de kleur op diverse momenten van de dag om alle lichtinvallen gezien te hebben.

Verschillende tinten witte verf gebruiken

Gebruik je diverse tinten witte verf in het interieur? Varieer met diverse glansgraden om het geheel niet saai te maken. Wit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt en in combinatie met een lichte, strakke vloer en hoogglanzend wit geschilderd houtwerk lijkt alles nog ruimer. Denk ook goed na over de verf van de deuren: een hoogglanzend witte deur geeft een andere sfeer in huis dan zijdeglanzende deuren. Het is ook mogelijk om voor een extra mat effect te gaan met bijvoorbeeld Farrow and Ball Little Greene muurverf of Wijzonol Muurverf Extra Mat. Bang dat het geheel kil of steriel wordt? Combineer wit met een houten vloer, zachte kleden en warme stoffering voor het meubilair. 

RAL Kleurenwaaier kopen?

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »