Keuzehulp voor latexverf en muurverf

Wist je dat latex en muurverf tegenwoordig eigenlijk precies hetzelfde zijn? Er is vrijwel geen verschil tussen ‘normale’ muurverf en latex van nu. De term latex gebruiken sommige fabrikanten puur als productnaam en niet meer als verfsoort.

Wil je online latex of muurverf kopen? Dat is geen makkelijke opgave als je niet precies weet welke latex of muurverf je nodig hebt. Heb je een schilderklus binnen, of ga je juist buiten aan de slag? En moet de verf afneembaar zijn of ben je juist op zoek naar een extra matte afwerking? Voor iedere verfklus hebben we de best passende latex of muurverf!

Een extra matte uitstraling

Extra matte muurverf of latex is helemaal van nu en past in ieder interieur! Een extra matte afwerking geeft karakter en warmte aan een ruimte. In deze categorie vind je glanspercentages van rond de 2% wat die extra matte uitstraling geeft. Een ruime collectie aan unieke kleuren kun je vinden bij o.a. Farrow & Ball en Little Greene.

Voor een warme uitstraling kies je voor kalkverf

Kalkverf geeft een prachtige warme uitstraling aan je ruimte. Helaas is deze muurverf niet af te nemen met een vochtige doek en poedert hij flink. De oplossing om toch deze uitstraling in huis te halen? Kies voor kalkmatte muurverf van bijvoorbeeld Farrow & Ball of Little Greene. Deze hebben niet de nadelige eigenschappen, maar wel de warme uitstraling waar je naar op zoek bent.

Mat (binnen)

Ben je op zoek naar een muurverf of latex die mat is, maar niet té mat? Kies voor een matte muurverf of latex. Bijvoorbeeld Sigma Sigmatex Superlatex, Wijzonol Muurverf mat of Alabastine Muurverf Sneldrogend. Deze muurverven zijn verkrijgbaar in de meest prachtige kleurtinten. Geschikt voor ieder interieur en iedere ruimte. Deze muurverf of latex geeft net dat beetje extra sfeer.

Streeploos je spack plafond schilderen met spackverf

Streeploos je spackplafond schilderen is een hele klus, omdat een spacklaag een enorme zuiging heeft: de verf wordt er letterlijk in gezogen. Hierdoor ontstaat baanvorming. Met speciale spackverf voor op het plafond voorkom je dit, omdat deze verf trager opdroogt. Onder andere Sikkens Alphacryl plafond en Sigma Spackverf Semi-Matt zijn speciale spackverven voor op het plafond.

Schrobben maar: muurverf die tegen een vuiltje kan

Moet de verf tegen een vuiltje kunnen? Kies dan voor schrobvaste muurverf of latex! Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze verf goed af doen met een vochtige doek. Afhankelijk van de schrobklasse is deze muurverf of latex heel gemakkelijk te reinigen. Schrobklasses bestaan van 1 tot en met 5 waarbij nummer 1 het beste te reinigen is. Ideaal voor bijvoorbeeld de keuken of in de trapopgang. Gebruik hier bijvoorbeeld Sigma Sigmapearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Mat.

Schimmelwerend voor de badkamer

Helaas zijn de badkamer, het washok en de kelder ideale ruimtes voor schimmels. Ventileren is niet altijd voldoende om schimmels tegen te gaan. De oplossing? Een schimmelwerende muurverf of latex. Deze verf bestaat uit grondstoffen die een verflaag maken waar geen schimmels op ontstaan. Je kunt zowel plafonds als wanden schilderen met deze schimmelwerende verf. In ons assortiment hebben we schimmelwerende verf van o.a. Wijzonol en Alabastine.

Buiten aan de slag? Ga voor onze speciale muurverf voor buiten!

Heb je een verfklus buiten? Buitenmuurverf is weerbestendig, zeer goed reinigbaar en heeft een goede buitenduurzaamheid. De buitenmuurverf van o.a. Wijzonol en Trimetal heeft bijna geen vuilaanhechting, wat deze verf ideaal maakt voor de Nederlandse weersomstandigheden. Deze muurverf voor buiten breng je aan op ondergronden zoals metsel- en pleisterwerk, beton en plaatmateriaal buiten.

Scheuroverbruggende muurverf voor buiten

Kleine scheuren in je buitenmuur? Scheuroverbruggende muurverf voor buiten is door zijn elastische eigenschappen zeer geschikt om kleine scheuren mee weg te werken. Over het algemeen is deze muurverf bestand tegen barsten tot 0,2 mm en beschermt hij zowel nieuwe als oude buitenmuren. Scheuroverbruggende muurverf voor buiten hebben we van de merken Sikkens en Mathys.

Muurverf die kan ademen

Vocht kan er niet in, maar er wel uit. Waterdampdoorlaatbare muurverf voor buiten heeft als voordeel dat het de ondergrond beschermt tegen nattigheid (regen bijvoorbeeld), maar het opgenomen vocht wel weer laat ontsnappen. De ondergrond kan als het ware ‘ademen’. Ideaal voor buitengebruik dus! Waterdampdoorlaatbare muurverf voor buiten kies je van o.a. Sikkens en Mathys.

Natuurlijk staan onze experts voor je klaar om te adviseren over de best passende latex of muurverf voor jouw verfklus. Wij zijn telefonisch, via mail, WhatsApp of via onze chatfunctie beschikbaar. Contactgegevens kun je vinden op onze contactpagina.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »