Filter

Filters

Klaar

Latex & Muurverf

9 Product(en)
Sorteer op:

Online muurverf kopen is nog geen gemakkelijke opgaaf want als je niet weet welke muurverf je wilt kopen kom je er bijna niet aan uit. Er zijn namelijk allerlei soorten muurverf, van goedkoop tot hele kostbare. Welke muurverf moet je nu kopen? Wij hebben er de 3 belangrijkste dingen uitgehaald waar je op moet letten. Niet alleen de juiste muurverf kiezen is belangrijk ook moet je goed op de conditie van de ondergrond letten. En om tot een goed eindresultaat te komen heb je ook goed gereedschap nodig. Dus een goede roller die geschikt is voor de muur die je gaat schilderen. Bijvoorbeeld een gladde muur schilder je met een roller die een zo strak mogelijk effect geeft.

Bij het online muurverf kopen moet je hier rekening mee houden. Allereerst een misverstand de wereld uit helpen over het verschil tussen muurverf en latex. Daar zit namelijk geen verschil in, Latex en Muurverf is hetzelfde product. Verftechnisch gezien dan. Je kunt muurverf ook voor het plafond gebruiken en latex voor de muren, dat maakt niets uit. Maar waar moet je op letten als bij het online muurverf kopen?

 

#Tip 1 de dekking van de muurverf is erg belangrijk.

Dat klopt maar muurverf van een a-merk ( en dan bedoel ik niet een huismerk van een bouwmarkt) dekt over het algemeen goed. Maar er is muurverf die dekt echt beter zoals Sigma Sigmatex Superlatex Mat. Naast dat deze muurverf fantastisch dekt is het ook nog een lekkere latex om te verwerken.

#Tip 2 de wasbaarheid oftewel welke schrobklasse wil je hebben?

Afhankelijk van het soort muurverf is deze goed tot zeer goed reinigbaar. Dit drukken we uit in schrobklasse 1 t/m 5. Nummer 1 is het beste reinigbaar. Handig voor bijvoorbeeld in de keuken.Allereerst moet je je afvragen welke schrobklasse noodzakelijk voor de ruimte die je gaat schilderen. Je gaat natuurlijk geen muurverf online kopen met schrobklasse 1 om die vervolgens op een zolderkamer te smeren waar een paar dozen met fotoboeken staan. De schrobklasse moet passen bij de functie van de ruimte. Een schrobklasse 1 muurverf, bijvoorbeeld Sigma PearlClean Matt, gebruik je in de keuken achter het aanrecht. Deze muurverf is heel goed reinigbaar, schrob-baar zeg maar.

#Tip 3 de glansgraad van de muurverf

Welke glansgraad je gaat gebruiken hangt af wat je mooi vind of wat past in de ruimte waar je gaat schilderen. Voor plafonds is het aan te bevelen om een matte of extra matte muurverf te gebruiken. Dit camoufleert het meest de oneffenheden of baanvorming in plafonds. Stelregel hierbij is: hoe matter de muurverf hoe minder oneffenheden je ziet. Als je glanzende muurverf gaat gebruiken, denk er dan goed over na. De muren vallen dan enorm op, oneffenheden worden zichtbaar en als de zon op de muur schijnt kun je je haar erin kammen. Want glanzende muurverf spiegelt enorm zeker als je twee of meer lagen aanbrengt.