Spuitbus verf koop je bij Verfwebwinkel

Je hebt het vast wel eens gezien: verf spuiten met een spuitbus. Dat lijkt heel simpel, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Je vindt in onze webshop verschillende soorten spuitbussen, we vertellen je er graag meer over.

Verschillende spuitbussen

Natuurlijk verkopen we bij Verfwebwinkel verf. Logisch. Maar we verkopen ook andere soorten spuitbussen. Zo is bij ons ook isoleerspray, antislip spray of zinkspray verkrijgbaar. Deze soorten spuitbussen kun je het best gebruiken voor eenmalige klusjes of projecten. Onze spuitbussen zijn binnen te gebruiken, maar we bieden ook spuitbussen voor buitenverf aan. Kijk eens rustig rond in onze webwinkel en vergelijk de verschillende soorten verf met elkaar.

Zo vind je de beste spuitbus verf

Spuiten met een spuitbus gaat vaak wat makkelijker dan met een kwast. Maar welke spuitbus verf heb jij nou nodig? Allereerst is het fijn als je weet welke kleur verf je wil. Vervolgens kijk je naar de soort verf, wil je bijvoorbeeld roest tegen gaan dan heb je speciale anti-roest verf van Rust-Oleum

Hoeveel spuitbussen je nodig hebt verschilt per merk en soort. In de meeste gevallen kan je op de verpakking terugvinden hoe groot het oppervlak is dat je ermee kunt spuiten. Je kan er beter te veel dan te weinig hebben!

Factoren waar je op kunt letten

Je kunt letten op verschillende factoren: de dekkracht, de kleurkracht en een hoge graad van lichtechtheid. Kies je voor een echte kwaliteitsverf, dan krijg je gegarandeerd het mooiste resultaat. Vind je het lastig om de verschillende soorten verf met elkaar te vergelijken? Dan is het een goed idee om onze experts om hulp te vragen. Ze geven je graag gratis advies.

Voordelen van spuitbus verf

Het voordeel van objecten behandelen met verf uit een spuitbus is dat je vooral objecten met veel hoeken makkelijker kan behandelen. Omdat je op sommige plekken niet makkelijk met een kwast of roller kan komen. Maar als je niet goed te werk gaat dan kan het ook mis gaan, daarom geven wij jou een aantal tips hieronder.

Spuiten met een spuitbus: een paar tips

Ga je voor de eerste keer een spuitbus gebruiken? Dan kun je wel een paar tips gebruiken. Verf spuiten lijkt misschien heel simpel, maar in de praktijk is het vaak toch lastiger dan gedacht. Het moet wel op de juiste manier gebeuren. Daarom geven we je hieronder een paar belangrijke tips!

Bescherm de omgeving

Bescherm de omgeving rond het voorwerp of oppervlak, je wil immers niet dat de verf op de grond of ergens anders komt. Dit kan je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld afdekkarton te gebruiken of kijk even in het assortiment van afdekfolie.

Ondergrond voorbereiden

Net als lak uit een pot heeft spuitbus verf een goed voorbereide ondergrond nodig om goed te kunnen hechten. Denk aan goed reinigen, ontvetten, opschuren en eventueel behandelen met de juiste primer. 

Blijven schudden

Je weet dat je vooraf de spuitbus goed moet schudden. Het schudden is zodat de stoffen in de bus goed mengen met elkaar. Het is echter ook belangrijk dat je tussendoor ook nog eens goed schud, zodat de stoffen goed gemengd blijven. 

Maak het ventiel schoon

Ben je klaar met spuiten en is de spuitbus nog niet leeg? Draai de bus dan ondersteboven en druk de spuitkop een vijftal seconden in, totdat er geen verf meer uitkomt. Op deze manier zit er geen verf meer in het ventiel, waardoor er geen opgedroogde verf het ventiel kan blokkeren. 

Ook handig: een masker en veiligheidsbril

Wees je ervan bewust dat er bij het verven met een spuitbus veel nevel vrijkomt. Het is niet heel bevorderlijk voor je gezondheid om die nevel in te ademen. Daarom kun je het best ook je luchtwegen beschermen met een goed masker en daarnaast een veiligheidsbril bestellen. Wanneer je deze draagt, kun je het best van het licht afwerken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »