Bestel je houtrot product bij Verfwebwinkel

Houtrot is een schimmeleffect dat zich door het hout heen vreet. Wanneer je last hebt van houtrot wil je dit zo snel mogelijk verhelpen, het rottingsproces stopt namelijk niet vanzelf. Het breidt zich net zo lang uit tot je er niets meer aan kunt doen. Als je houtrot op tijd stopt en het houtwerk repareert kan het hout er weer jaren tegenaan, zonder vervanging van het hout.

Houtrot vullen met Alabastine

Alabastine heeft een groot aanbod aan producten om houtrot tegen te gaan. Zo is er houtrot impregneer (voorheen houtrotstop) om verrot hout te versterken. Daarnaast zijn er verschillende soorten houtrotvullers om het hout te repareren. Denk aan de reguliere houtrotvuller, sneldrogende houtrotvuller en Alabastine houtrotvuller professioneel.  

Houtrot repareren met Alabastine

Met de Alabastine houtrot reparatieset heb je alles wat je nodig hebt om houtrot te stoppen en repareren direct bij de hand. Deze speciale set bevat Alabastine impregneer, Alabastine houtrotvuller, Een speciale reparatiespatel, een mengplateau en een gebruiksaanwijzing. Naast de complete reparatieset kun je ook losse accessoires aanschaffen van Alabastine om houtrot te repareren, zoals houtrot reparatie plamuurmessen

Stappenplan

Iedere soort houtrot vraagt om een andere aanpak. Afhankelijk van het stadium zijn er echter een aantal basisstappen die je kunt doorlopen om houtrot te stoppen en het aangetaste hout te repareren:

 1. Krab de rotte plek en het hout er omheen ruim weg met een verfkrabber of beitel.
  Er mag absoluut geen rot hout achterblijven, omdat dan het verrottingsproces van binnenuit verder gaat. Het beste verwijder je het rotte hout + ongeveer 1 cm gezond hout.
 2. Zorg ervoor dat het hout winddroog is.
 3. Smeer het kale hout in met een houtrot impregneer  en laat dit goed drogen.
 4. Maak de houtrotvuller aan volgens de gebruiksaanwijzing en breng de pasta aan in het hout.
  Kies voor sneldrogende houtrotvuller of de gewone Alabastine houtrotvuller die na 6 uur verder af te werken is. Of kies voor het handige Houtrotreparatieset waarin alle producten zitten die je nodig hebt voor een goede reparatie.
 5. Strijk vervolgens het vulmiddel glad met een SCHOON plamuurmes en verwijder overtollig vulmiddel direct (scheelt een hoop schuren achteraf)
 6. Zit de beschadiging op een hoek, dan is de houtrotreparatie wat lastiger.
 7. Bevestig dan een plankje op de tegenoverliggende zijde, breng het vulmiddel hier strak tegenaan, laten drogen en dan het plankje verplaatsen naar de andere zijde en opnieuw vullen,
  wederom laten drogen.
 8. Laat het houtrotvulmiddel goed drogen.
 9. Ontstane kleine oneffenheden kun je nog even opvullen met plamuur. Wederom goed laten drogen en daarna het oppervlak glad schuren en schilderen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »