Timberex heeft diverse producten om uw houten vloer of meubel te behandelen.

Zo is er :

  • Timberex Beits
  • Oplosmiddelvrije Timberex Olie
  • Timberex Olie voor binnen
  • Timberex Olie voor buiten

Timberex Beits:

Timberex Active Stain is een oplosmiddelvrije, watergebaseerde beits in vier kleuren grijs leverbaar. Active Stain dringt diep in het hout door voor een blijvend grijs, ‘oud hout’ uiterlijk. Slechts éénmaal aanbrengen, voordat de afwerklaag aangebracht wordt.

Oplosmiddelvrije Timberex Olie:

Zo bestaat de Timberex Free uit heldere olieën zonder oplosmiddelen, speciaal voor vloeren. Timberex Free bestaat uit 100% droge stof en is vrij van oplosmiddelen. Het product wordt gemaakt van natuurlijke, sneldrogende oliën en harsen die diep in het hout doordringen. Door de poriën te vullen en te verrijken, hardt hij, dicht hij af en beschermt hij van binnenuit met een zeer slijt- en waterbestendige afwerking met een diepe satijnen glans als gevolg.

Timberex Wax-Oil verbetert kleuren en nerf aanzienlijk en laat hout natuurlijk verouderen in rijk gevarieerde tinten. Timberex Wax-Oil is volledig veilig voor mens, dier en plant, voedt en beschermt de houten ondergrond en is gemaakt van snel hardende natuurlijke oliën en carnaubawas die geen kringen achterlaat.

Ook oplosmiddelvrij is de Timberex Enviro. Deze oplosmiddelarme houtolie biedt bescherming tegen vlekken en slijtage. Zeer snel droog, dus bespaart tijd en geld. Nog een voordeel van de Timberex Enviro; deze vergeelt niet en wordt niet donker.

Timberex Olie voor binnen:

Verreweg de meeste Timberex beschermingsproducten zijn olieën. Maar de ene olie is zeker niet de andere olie. Zo is er bv de Timberex Coloured. Dit is een natuurlijke olie met kleurpigmenten die leverbaar is in 8 kleuren.

De meest natuurlijke olie is de Timberex Natural. Deze wordt gemaakt van natuurlijke harsen en sneldrogende oliën die diep in het hout doordringen. Daarbij worden de poriën opgevuld zodat een slijt- en waterbestendig oppervlak ontstaat.

Naast houten vloeren kunnen bv ook werkbladen behandeld worden met Timberex. 

Timberex Hard Wax Oil is zo'n product dat ook geschikt is voor werk- en keukenbladen. Het verbetert de kleuren en nerf aanzienlijk en laat hout natuurlijk verouderen in rijk gevarieerde tinten.
Timberex Hard Wax Oil is gemaakt van snel hardende, natuurlijke plantaardige oliën en was en leverbaar in mat en zijdeglans.

Voor de intensievere belasting is er de Timberex Heavy Duty UV. Deze vloerolie is onschadelijk voor mens, dier of plant. Timberex Heavy Duty UV uiterst slijtvast en speciaal ontwikkeld voor druk belopen gebieden zoals luchthavens, sporthallen, musea, kunstgalerieën, vergadercentra, kantoren enz.
Als de vloer behandelt is met Timberex Heavy Duty UV houtolie wordt de kleur van het hout verrijkt, de nerfpatronen benadrukt en door de UV-blokker beschermt tegen verkleuren.

Timberex Heavy-Duty UV PLUS is een verbeterde versie van de Timberex Heavy-Duty UV houtolie, met verbeterde geur, dekkracht, waterafstoting, UV bestendigheid en snellere droging.

Timberex Olie voor buiten:

Ook voor buitenhout heeft Timberex een product: Timberex Timberguard. Dit is een natuurlijke beschermende olie, speciaal voor buitengebruik op bv houten buitenmeubilair, deuren, dekmeubilair,vensters enz. Timberguard bevat UV-filters die het vergrijzingsproces vertragen en helpen om het hout als nieuw te doen lijken. 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »