Waarom Trimetal Voorstrijk gebruiken?

Nieuw stucwerk is erg open van structuur en zuigt daarom enorm. Door uw stucwerk voor te strijken met Trimetal voorstrijk verbetert u de hechting met de muurverf en voorkomt u afbladderen.
Door een isolerende voorstrijk te gebruiken voorkomt u vlekken in de eindlaag.

Voorstrijk heft zuigingsverschillen op in de ondergrond waardoor de muurverf egaler op de wand komt, tevens fixeert voorstrijk vaak poederende lagen.
Door te kiezen voor een gepigmenteerde (semi-dekkende) voorstrijk krijgt de muur al een laag in kleur waardoor de verflagen beter dekken.

Wanneer Trimetal voorstrijk gebruiken?

Voorstrijk heeft meestal alleen maar zin op zuigende ondergronden (er zijn sommige uitzonderingen). Zodra uw stucwerk droog, nieuw en onbehandeld is dient er een voorstrijk gebruikt te worden. Twijfelt u of u een zuigende ondergrond heeft en een voorstrijk moet gebruiken, dan is dat te testen door een schone, natte spons tegen de muur te houden. Trekt het water meteen in de muur dan is er sprake van een zuigende ondergrond en is er een voorstrijk nodig.

Uiteraard zijn er voor binnen en buiten verschillende voorstrijkmiddelen omdat de eisen aan beide ondergronden nogal van elkaar verschillen. Voor he gemak delen we het even voor u in in de volgende groepen:

  • Voorstrijkmiddel voor binnen
  • Voorstrijkmiddel voor buiten

Voorstrijkmiddel voor binnen

Ook isolerend is de Trimetal Magnaprim Isol. Het verschil met de Dialprim is dat de Magnaprim Isol een dekkende voorstrijk is en dus uw binnenmuur alvast voorziet van een egaal laagje in de juiste kleur. 

Verreweg het meest gebruikte voorstrijkmiddel is de Trimetal Magnaprim Fix. Trimetal Magnaprim Fix is een gepigmenteerd voorstrijkmiddel dat zuigingsverschillen opheft en poederende ondergronden fixeert.

Voorstrijkmiddel voor buiten

Ook voor buitenmuren is het heel erg belangrijk dat deze de juiste voorbehandeling krijgen. Dit om een duurzaam en mooi eindresultaat te behalen. Het is veel werk om de buitengevel te schilderen en dus belangrijk om het in één keer goed te doen en verf- of hechtingsproblemen te voorkomen.

Zo is er bv de Trimetal Globaprim Fix. Dit fixeer- en impregneermiddel is uiterst geschikt om oude, poederende ondergronden te fixeren en de zuiging van cementgebonden ondergronden te verminderen. Trimetal Globaprim Fix is kleurloos.

Licht gepigmenteerd is de Trimetal Globaprim SG. Het voordeel is dan dat u gemakkelijk ziet waar u met voorstrijken gebleven bent. Trimetal Globaprim SG is naast licht gepigmenteerd, een isolerend impregneer- en hechtmiddel en kan zowel op poreuze als zeer gesloten ondergronden.

Trimetal Globaprim Hydro wordt toegepast als licht gepigmenteerd voorstrijkmiddel voor steenachtige poreuze ondergronden voor buiten zoals metselwerk, baksteen, hydraulische mortel, beton en oude verflagen, welke met een watergedragen muurverf voor buiten worden afgeschilderd. Trimetal Globaprim Hydro is licht gestructureerd!

Tip van de schilder;

Breng de Trimetal voorstrijk net zo netjes aan zoals u de muurverf zou aanbrengen. Onregelmatig aangebrachte voorstrijk kan een strak en mooi eindresultaat in de weg staan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »