Vind alles om met je glasweefsel en glasweefsel aan de slag te gaan!

Glasweefsel plakken is een nauwkeurig klusje, Verfwebwinkel heeft alles in het assortiment om jouw behangklus te laten slagen! Bekijk het Paintura assortiment hier online

Behang verwijderen

Om behang makkelijker te verwijderen is het raadzaam om behangbikker te gebruiken. Behangbikker zorgt ervoor dat behanglijm sneller oplost en loslaat, hierna kan het eenvoudig worden verwijderd met een afsteekmes. Het is een concentraat, deze moet dus nog verdunt worden (verhouding 1:5). Behangbikker is te gebruiken voor het verwijderen van alle soorten papier-behang. Vinyl behang is ook mogelijk, deze moet dan opengekrast worden.

  • Behangbikker heeft een aantal voordelen:
  • Zeer eenvoudig aan te brengen
  • Korte inwerktijd
  • Lijm oplossend
  • Zeer geconcentreerd

Behang

Glasweefsel
Paintura Murascan Glasweefsel standaard ruit 130g/m² is gepigmenteerd dat wil zeggen voorgeschilderd, in de volksmond noemen we dat voorgesausd. Dit behang is dus al een keer met muurverf behandeld. Daardoor zuigt het renovatievlies geen muurverf meer op als je gaat schilderen. De randen boven en onder adviseren we wel om af te kitten met Den Braven Acryllaatkit anti-crack.

Renovatievlies
Paintura Muravlies Renovatievlies Glad 150 g/m² is zeer voordelig verkrijgbaar bij Verfwebwinkel. Paintura Dit behang is net zoals het glasweefsel behang ook al eens voorgeschilderd. Daardoor zuigt het renovatievlies geen muurverf meer op als je gaat schilderen.

Behanglijm

Paintura MuraCol Glasweefsellijm Transparant 10 Liter is een professionele, universele, makkelijk verwerkbare kant- en klare lijm voor het verlijmen van wandbekleding en glasweefsel op poreuze ondergronden zoals bv hout, gips, beton, pleisterwerk en gipsplaten. De behanglijm wordt aangebracht met een vachtroller of blokwitter. Sterk zuigende ondergronden dienen voorgestreken te worden met een voorstrijkmiddel

Handige tools

Buiten dat je goed producten in huis moet hebben zoals behang en behanglijm is een behangspatel ook een must. Met een behangspatel kun je vliesbehang, glasweefsel of renovatievlies aandrukken tegen de muur. De spatel heeft een bolle kant zodat je het vlies 'door de hoek' af kan snijden met een afbreekmes.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »