Blog over verf van Verfwebwinkel.nl

Grondverf; Wanneer en welke?

Grondverf; Wanneer en welke?

Zodra je ondergrond kaal is of kale plekken vertoont moet je altijd een laag grondverf zetten alvorens je het verder af gaat werken. Voor veel mensen is de term grondverf en primer verwarrend maar deze worden veelal door elkaar gebruikt.
Hoewel een primer vaak voor verschillende ondergronden geschikt is, en grondverf alleen voor hout. In principe is een grondverf of primer hetzelfde.

Sigma Air Pure: duurzame verf voor beter binnenklimaat

  • Geplaatst op
  • Door Kristian Naalden
  • Geplaatst in Sigma Air Pure
  • 0
Sigma Air Pure: duurzame verf voor beter binnenklimaat

Sigma Coatings heeft een nieuwe duurzame verf ontwikkeld: Sigma Air Pure. Deze supermatte muurverf is niet zomaar een milieuvriendelijke verf, maar een speciale muurverf die bijdraagt aan een beter binnenklimaat. Sterker nog: de nieuwe Sigma muurverf is in staat om de lucht te zuiveren van vluchtige organische stoffen. Deze stoffen vind je normaal juist terug in verf. Sigma Air Pure is daarentegen oplosmiddelvrij en helpt zelfs bij het filteren en neutraliseren van de binnenlucht. Maar hoe dan? Wij leggen het je graag uit!

Kinderkamer schilderen: creatief met Farrow & Ball verf

Kinderkamer schilderen: creatief met Farrow & Ball verf

Een kinderkamer schilderen mag best op een creatieve manier gebeuren. Juist in de slaapkamer, speelkamer of studeerkamer van je kind kun je los met je creatieve ideeën. Vertaal ze naar mooie diepe verfkleuren met de pigmentrijke verf van Farrow & Ball. Farrow & Ball Modern Emulsion muurverf is de perfecte verf voor in de kinderkamer. Door het hoge pigmentgehalte van dit verfmerk wek je de muren van de kinderkamer als het ware tot leven. Bovendien is Modern Emulsion krijtverf goed wasbaar. Wel zo prettig als je kids de muur per ongeluk als kleurplaat hebben gebruikt! Ben je nog op zoek naar een creatief idee voor de kinderkamer? Wij helpen je graag op weg met een hoop kinderkamer ideeën van Farrow & Ball!

De misverstanden over watergedragen verf

De misverstanden over watergedragen verf

Er zijn een aantal misverstanden over watergedragen verf. Op zich begrijpelijk, want verf op waterbasis was van een belabberde kwaliteit toen het werd geïntroduceerd. Die tijden liggen inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig zijn er watergedragen verven van Sikkens, Sigma en Wijzonol die net zo goed schilderen als de ouderwetse alkydharsverf. Deze verfsoort doet dus zeker niet onder voor andere soorten verf! Om verdere misvattingen te voorkomen, beantwoord ik de 8 meest gestelde vragen over verf op waterbasis graag voor je!