Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
30 May 2021 | Farrow & Ball

Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier: 9800 Collectie

Als derde onderdeel van de februari colour update gaan we in dit blog kijken naar de nieuwe kleuren als onderdeel van de Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier 9800 collectie. Met de update van deze collectie worden er in totaal 13 nieuwe kleuren geïntroduceerd. Net als bij de vorige colour updates zullen we kleuren op dezelfde manier aan u voorstellen.

Farrow & Ball Pink Cup 9801

Pink Cup is geïnspireerd op de zomerse fruitcocktails met dezelfde naam en heeft een lichtgevende kwaliteit die warmte en charme aanbrengt in kamers. De kleur vormt samen met Breakfast Room Green en Shaded White een mooi rustgevend palet.

Farrow & Ball Pink Cup 9801

Farrow & Ball Butterweed 9802

Butterweed is een helder en levendig geel dat perfect kan worden gebruikt voor kinderkamers. Het imiteert de vrolijke kleur van de bloembladen van de plant waaraan het zijn naam ontleent, een plant die in de lente veel te zien is op braakliggend terrein en in wegbermen. In combinatie met de kleur Danish Lawn en Blue Ground vormt Butterweed een fleurig en levendig palet.

Farrow & Ball Butterweed 9802

Farrow & Ball Ancona Blue 9805

Iedereen heeft een andere interpretatie van eendenei blauw – Ancona Blue is Farrow & Ball's variant, geïnspireerd door de delicaat gekleurde eieren van de Ancona eend. De kleur gaat goed samen met andere kalme tinten zoals bijvoorbeeld het bijna mintgroene Teresa's Green.

Farrow & Ball Ancona Blue 9805

Farrow & Ball Blooth Pink 9806

Blooth Pink heeft zijn beeldende naam ontleent het aan het woord voor 'bloesem' in het lokale dialect van Dorset. Deze roze kleur is net zo mooi als de bloei waarop het geïnspireerd is. Het is een iets meer gele interpretatie van Nancy's Blushes. Samen met de zachte kleur Dimity vormt Blooth Pink een warm schouwspel voor in kamers op het noorden.

Farrow & Ball Blooth Pink 9806

Farrow & Ball Yonder 9810

Yonder is ultiem verfrissende blauw, wat ons doet denken aan het hemelblauw van de lucht in de verte zoals we ons die in onze kindertijd voorstelden. Yonder werkt uiterst geschikt als muurverf in combinatie met een All White trim voor een bijzonder fris geheel.

Farrow & Ball Yonder 9810

Farrow & Ball Bisque 9811

De kleur Bisque is net zo verwarmend als het klassieke Franse gerecht waarnaar het vernoemd is. Bisque is een zachtere interpretatie van Charlotte's Locks en een bruisende en verwelkomende toevoeging in elke ruimte. Dit maakt het zo dat de kleur het uitermate goed doet met groene kleuren als Olive en Bancha.

Farrow & Ball Bisque 9811

Farrow & Ball Farrow's White 9812

Farrow's White ligt ergens tussen School House White en Slipper Satin in. Hiermee is het een van Farrow & Ball's meest veelzijdige tinten, waardoor er eigenlijk geen definitief palet mee te maken valt.

Farrow & Ball Farrow's White 9812

Farrow & Ball Blanc de Chine 9814

Blanc de Chine ontleent zijn naam aan het prachtige porselein dat oorspronkelijk door de meester pottenbakkers van de Fuijan provincie in China werd gemaakt. Onder bepaald licht oogt het blauw en onder ander licht weer wit, het is een prachtige, subtiele tint die goed past naast het even intrigerende Light Blue.

Farrow & Ball Blanc de Chine 9814

Farrow & Ball Bay Area Blue 9815

Bay Area Blue is de krachtigere variant van Lulworth Blue, het is een kleur die is geïnspireerd op de sprankelende blauwe wateren van de San Francisco Bay Area. Samen met de donkere kleuren Preference Red en Inchyra Blue vormt Bay Area Blue een eigenaardig industrieel palet.

Farrow & Ball Bay Area Blue 9815

Farrow & Ball Copenhagen Roof 9816

Copenhagen Roof is een krachtig, kalkachtig rood geïnspireerd op de oude binnenstad van Kopenhagen, waar distinctief rode dakpannen de zadeldaken van felgekleurde herenhuizen vormen. De kleur gaat vanzelfsprekend goed samen met het in Denemarken te vinden Dyrehaven.

Farrow & Ball Copenhagen Roof 9816

Farrow & Ball Danish lawn 9817

Danish Lawn is een helder groen dat de frisheid van een heldere lichte Deense lentedag oproept. In combinatie met de levendige kleuren rood en blauw van Copenhagen Roof en Belvedere Blue wordt dit gevoel verder versterkt in een fraai lente palet.

Farrow & Ball Danish Lawn 9817

Farrow & Ball Dyrehaven 9819

Dyrehaven is aardachtig diepgroen dat zijn naam ontleent aan het historische hertenpark dat frisse lucht, sprankelende meren en schaduwrijke bebossing biedt voor dagjesmensen uit de buurt van Copenhagen. De kleur gedijt bij het gebruik van een crème kleur als Old White of Farrow's Cream.

Farrow & Ball Dyrehaven 9819

Farrow & Ball Dinnerware 9820

Dinnerware is een schoon blauw, ietsje levendiger dan Drawing Room Blue en doet denken aan de kleur van patronen op 18e-eeuws porselein. In combinatie met het industriële Railings en het kalme Parma Gray vormt het een krachtig doch minimalistisch palet.

Farrow & Ball Dinnerware 9820

Dit waren de 14 vernieuwde archief kleuren uit de 9800 collectie, wilt u de kleuren in het echt zien? Bestel dan hier de Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »