Boonstoppel

21 Product(en)
Sorteer op:
Filter

Al vanaf de oprichting in 1890 is Boonstoppel Verf onlosmakelijk verbonden met schildersvakmanschap.

Boonstoppel Verf staat alom bekend vanwege de zeer hoge, professionele kwaliteit van haar verven. Verven die monumentale historische bouwwerken optimaal en duurzaam beschermenen verfraaien. De bescherming van een monumentaal bouwwerk betreft echter meer dan alleen verf.Dit verklaart de ononderbroken ambitie om ambachtelijke lakken in oorspronkelijke verfkleuren te leveren. Door hier al ruim een eeuw trouw aan te blijven, heeft Boonstoppel Verf zich een bijzondere positie verworven. Een ieder die onze ambitie deelt, zal Boonstoppel Verf dan ook altijd overwegen als het eindresultaat van monumentaal niveau moet zijn.

In haar rijke geschiedenis heeft Boonstoppel Verf zich een aantal keer versterkt met betrouwbare partners. Zo leende de weduwe Boonstoppel in 1915 geld aan haar twee zoons om het bedrijf een sterkere basis te geven. Dezelfde overweging lag ten grondslag aan de beslissing om vanaf 1999 deel uit te maken van het SigmaKalon concern. Het grootschalige combineren van moderne technologieën werd vanaf dat moment immers gekoppeld aan Boonstoppels jarenlange ervaring.

De typische glans van Standverven vindt zijn oorsprong in de zogeheten japanlakken die Boonstoppel begin 1900 produceerde. De naam japanlakken vindt zijn oorsprong in lakken uit Japan met een hoge glansgraad. Ook toen al werd de hoge glansgraad verkregen door toevoeging van alkyd en standolie. Zoals de japanlakken ooit furore maakten, zo doen de standverven dat tegenwoordig nog. Het Rembrandthuis en diverse Hollandse grachtengordels danken hun glans namelijk grotendeels aan Standgroen, Standbruin, Standblauw en, niet te vergeten, Herengrachtengroen.

Toen PetroFina in1999 fuseerde met Total, werden de respectievelijke verfdochters Sigma Coatings BV en Kalon samengevoegd tot SigmaKalon. Door deze samenvoeging profiteert Boonstoppel Verf van de faciliteiten die het concern biedt. Zaken als technische ondersteuning, productontwikkeling en distributie staan SigmaKalon op grotere schaal ter beschikking.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »