Grondverf op terpentinebasis vind je bij Verfwebwinkel

Buiten schilderen gebeurt nog vaak met lak op terpentinebasis. Bij een hoogwaardige lak hoort natuurlijk ook een grondverf van kwaliteit. In deze editie van de Verfwebwinkel keuzehulp gaan we kijken naar grondverf op terpentinebasis. Hieronder kunt u meer te weten komen over welke lak geschikt is voor uw klus, en hoe u deze dan het beste kan gebruiken.

Wanneer gebruik je terpetinegedragen grondverf?

Grondverf op terpentinebasis wordt gebruikt voor het schilderen van kaal hout, vaak buiten. Dan hecht de laklaag namelijk het best! Het hout neemt de grondverf op en trekt dus in het hout. De grondverf zorgt zo voor een goede hechting tussen de verf en het hout. Zonder deze grondlaag bestaat de kans dat de lak loskomt, dit zou zonde zijn van uw geld en harde werk!

Waarom grondverf op terpentinebasis?

Verf op terpentinebasis is buiten erg duurzaam. Ook bereik je met grondverf op terpentinebasis een hogere glansgraad dan wanneer je watergedragen grondverf gebruikt. Let wel, wanneer je grondverf op terpentinebasis gebruikt, moet je ook een lakverf op terpentinebasis gebruiken. Je kiest dus voor een compleet verfsysteem op basis van terpentine of op waterbasis.

Welke grondverf is geschikt voor mijn klus?

Het verschil in de verschillende soorten grondverf op terpentine basis zit hem in de volgende zaken: de hoogvullendheid van de grondverf; de duurzaamheid van de grondverf en de mate waarin de verf droogt.

Als u opzoek bent naar een grondverf die snel droogt zijn grondlakken als de Rubbol Primer Express, Sigma Rapid Primer en de Wijzonol Snelgrond uitermate geschikte keuzes. Bent u opzoek naar een hoogvullende grondverf? Dan zijn opties als de Sigma S2U Allure Primer en de Sikkens Rubbol Primer Extra perfect voor u. Goedkopere opties zijn onder andere de Finess Grondverf Alkyd en de Wijzonol Grondverf Op Terpentinebasis. Als laatste categorie hebben we nog grondverven die zich niet zo zeer specialiseren op 1 vlak maar heel breed inzetbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Sigma S2U Primer, Wijzonol LBH Grondlak HV en de Sikkens Rubbol Primer.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »