Zinkspray & Zinkcoating

6 Product(en)
Filter producten

Om ondergronden goed te beschermen tegen roest is het verstandig om zinkverf, oftewel koudverzink, te gebruiken. 

Deze zinkverf is leverbaar in :

  • zinkspray
  • zinkcoating

Waarom zou u Rust-Oleum Hard Hat Zinkcoatings gebruiken??

  • Langere bescherming door een hoger zinkgehalte
  • Meer verf per spuitbus (t.o.v. andere merken)
  • Constante hoge druk voor direct resultaat
  • Bruikbaar tot 0º C
  • Minder spuitnevel door speciale sproeikop
  • Veiliger voor gebruiker ( bevat geen lood of chromaat)

Zinkspray:

Zinkspray Galva Zinc 2185  is de ideale koudverzinker in spuitbus, deze mat-grijze, sneldrogende, zinkrijke grondlaag gebaseerd op een epoxy-ester. Dit product bevat puur zink en biedt kathodische bescherming aan lasnaden, gegalvaniseerd en blank staal.

Zinkspray Galva Zinc-Alu 2117 daarentegen biedt bescherming en afwerking in één. Zinkspray Galva Zinc-Alu 2117 bevat naast zink ook aluminium en heeft daardoor het beste van twee werelden; zinkspray en aluminumspray. 

Zinkspray Galva Plus 2120 bevat iets minder zink en nog meer aluminium dan bovenstaande sprays en geeft daardoor een eindresultaat als nieuw gegalvaniseerd staal. Uiteraard biedt Zinkspray Galva plus 2120 bescherming aan blank en gegalvaniseerd staal.

Hoewel bovenstaande zinksprays al na één uur hanteerbaar zijn is dat in sommige gevallen te lang. Voor het echt snelle werk kiest u voor de Galva Expresse. Deze zinkspray is na 10 minuten al hanteerbaar en daardoor de ideale zinkspray voor constructie- en productiewerkzaamheden.

Zinkcoatings:

Soms is een spuitbus niet de meest handige verpakking en wilt u werken met een blik koudverzink. Uiteraard heeft Rust-Oleum ook zinkverf in blik. Om met de kwast aan te brengen of zelf te verspuiten met een verfspuit.

Galva Zink 1085 is zo'n koudverzinker in blik. Deze zinkverf bestaat uit 90% zink in de droge verflaag (99% puur zink) en biedt net als de Zinkspray Galva Zinc 2185 kathodische bescherming aan lasnaden, gegalvaniseerd en blank staal. Hanteerbaar na 30 minuten!!

Galva Zinc-Alu 1017 biedt bescherming en afwerking in één. Rust-Oleum Galva Zinc-Alu is zinkcoating met aluminium deeltjes met een fonkelend aluminium uiterlijk (80% zink, 10% alu) Het beste compromis tussen goede bescherming en uiterlijk. Hanteerbaar na 1 uur.

Zinksprays: GOEDKOOP IS DUURKOOP!

Er zijn veel zinksprays op de markt die kreten op de bus hebben die niet waargemaakt kunnen worden. Let daar mee op en kies voor profesionele, kwalitatieve goede en gerenommeerde zinkcoatings van Rust-Oleum. 


100% Puur Zink zegt niets!
Alleen 100% puur zink biedt kathodische bescherming. Dit zegt echter niets over de hoeveelheid zink in de droge verflaag. Zinksprays die dergelijke claims vermelden bieden vaak niet meer dan 60% zink. De beste zinksprays bevatten 87 tot 90% zink, wat tevens het maximum is voor een goed hechtende verflaag 

Gewicht zegt niks!
Veel aanbieders van goedkopere zinksprays gebruiken namelijk vulstoffen om de bussen zwaarder te doen lijken!

Bruto inhoud zegt niks!
De inhoud van een spuitbus bestaat uit verf, oplosmiddel en drijfgas. De verhouding tussen deze varieert sterk tussen verschillende verffabrikanten. Hierdoor kan de ene bus van 500ML minder verf bevatten dan de andere, resulterend in minder vierkante meters rendement!