Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
30 May 2021 | Farrow & Ball

Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier: 9900 Collectie

Als onderdeel van de februari update zijn er naast de eerder bekeken kleuren van de Garden Collectie nog 16 nieuwe kleuren bijgekomen. Dit keer betreft het een update aan de 9900 collectie van de Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier. Wederom introduceren wij u deze nieuwe kleuren aan de hand van een achtergrond verhaal en mogelijke kleur combinaties.

Farrow & Ball Single Cream 9901

Single Cream heeft net als het sterkere Double Cream meer rood dan de meer klassieke crèmekleuren. Hierdoor kan men deze kleur gebruiken om warmte aan te brengen in kamers op het noorden. Als muurkleur oogt het prachtig naast traditionele in Double Cream geschilderde lambrisering. Andere complementaire kleur is Tallow, deze koudere crèmetint maakt het palette met de andere twee kleuren af.

Farrow & Ball Single Cream 9901

Farrow & Ball Bombazine 9902

Bombazzine is geler dan Farrow's Cream, maar minder rood dan Ringworld Ground. Het dankt zijn naam aan een keperdoek van kamgaren en zijde. Doordat deze kleur ergens tussen het geel en crème in zit kan het lastig om er een palette mee te vormen. Toch zorgt het in combinatie met de kleuren Cooking Apple Green en Sudbury Yellow voor een levendig en vrolijk geheel.

Farrow & Ball Bombazine 9902

Farrow & Ball Shadow Gray 9904

Shadow Gray is vergelijkbaar van toon met Shaded White maar dan iets dieper en blauwer. Shadow Gray is een ingetogen, ietwat verweerde neutrale kleur – uitstekend voor toepassing in kamers op het zuiden. De kleur werkt uitstekend in combinatie met blauw-grijze tinten zoals De Nimes en Light Blue.

Farrow & Ball Shadow Gray 9904

Farrow & Ball Potted Shrimp 9906

Deze kleur is iets lichter en geler dan Setting Plaster. De klassieke bloskleur van Potted Shrimp resulteert in kamers die heerlijk vertrouwd aanvoelen en je omhelzen met hun warmte. De kleur gaat goed samen met kalme groen tinten als Breakfast Room Green en de kleur van planten.

Farrow & Ball Potted Shrimp 9906

Farrow & Ball Double Cream 9907

Net als Single Cream heeft Double Cream een veel warmere basis dan de klassieke Farrow's Cream. Het komt in het bijzonder tot zijn recht in kamers op het noorden, waar het groen ogende licht neutraliseert. Probeer hem naast de lichtere Single Cream voor een subtiel palet.

Farrow & Ball Double Cream 9907

Farrow & Ball Acid Drop 9908

Acid Drop, zoals de naam doet vermoeden, is een heldere en energieke citroentint. Limoengroen met een hint van warmend geel. Het geeft dezelfde felheid als de intens zure zuurtjes waarnaar het vernoemd is. Dit effect wordt verder versterkt als de kleur wordt gecombineerd met de net zo levendige Charlotte's Locks en het diepe donker blauw van de kleur Serge.

Farrow & Ball Acid Drop 9908

Farrow & Ball Vichyssoise 9909

Vichyssoise is net zo delicaaat als de soep waarnaar het vernoemd is. Vichyssoise voelt fris als het wordt gecombineerd met All White en zachter in combinatie met de Traditional Neutrals van Farrow & Ball. In kleinere kamers wordt de kleur intensiever, terwijl het in grotere ruimtes meer lijkt op een hele lichte kleurhint. In combinatie met de kleuren Pink Ground en Pale Powder kan een kalm en ingetogen pastel palet gevormd worden.

Farrow & Ball Vichyssoise 9909

Farrow & Ball Fruit Fool 9911

Zijn naam ontleent Fruit Fool aan het zeer populaire naoorlogse Engelse toetje. Deze roze kleur, die je doet watertanden, voelt dankzij zijn onderliggende blauwtint nooit te zoet. In combinatie met de kleuren Elephant's Breath en London Clay kan een chique maar ondeugend schouwspel gecreëerd worden.

Farrow & Ball Fruit Fool 9911

Farrow & Ball Fake Tan 9912

Fake Tan is een minder oranje variant van mede archief kleur Fowler Pink, vernoemd naar de overal aanwezige bruiningsproducten van de jaren '80. Zijn meer steenachtige tint brengt een aardachtige warmte aan in alle kamers, maar komt het best tot zijn recht in ruimtes op het zuiden. Kleuren die goed samengaan met Fake Tan zijn onder andere Mahogany en Archive.

Farrow & Ball Fake Tan 9912

Farrow & Ball Sugared Almond 9913

Sugared Almond is een schaamteloos charmante tint, vernoemd naar de traditionele lekkernij. Deze blozende lila brengt speelsheid en persoonlijkheid aan in elke ruimte, maar is, dankzij de verfrissende blauwe ondertoon, toch zacht genoeg om in slaapkamers aan te brengen. Een leuk palet voor in de meisjeskamer is bijvoorbeeld Sugared Almond, Brassica en Pelt.

Farrow & Ball Sugared Almond 9913

Farrow & Ball Sherbert Lemon 9914

Het vrolijke Sherbert Lemon is een typische Regency of Soanian-kleur. De kleur is een donkerdere variant van Farrow & Ball's klassieke Dayroom Yellow en zal je kamer vullen met een gevoel van zonnestralen. In combinatie met de kleuren Farrow's White en Danish Lawn breng je een waar gevoel van lente in huis.

Farrow & Ball Sherbert Lemon 9914

Farrow & Ball Corngold 9915

Corngold dankt zijn naam aan de levendige kleur van zongerijpt maïs. Het is de schoonste en meest definitieve geel in Farrow & Ball's assortiment donkere gele kleuren. Corngold laat de zon stralen in elke ruimte. Corngold gaat goed samen met zwarte kleuren als Off-Black en Grate Black.

Farrow & Ball Corngold 9915

Farrow & Ball Harissa 9916

Net als zijn pittige naamgever creëert Harissa een verwarmend effect, waar dan ook in huis. Het transformeert elke kleine kamer in een gedurfde energetische ruimte, helemaal in combinatie met een donkere tint als Tanner's Brown op het houtwerk.

Farrow & Ball Harissa 9916

Farrow & Ball Cola 9918

Het verhaal achter de kleur Cola zal vast en zeker bekend zijn. De rode ondertonen van deze kleur onderscheiden hem van de koelere, donkere tinten van Mahogany en Tanner's Brown. Zijn onderliggende warmte maakt hem perfect voor hen die de intimiteit van een kleine ruimte willen omarmen en vergroten. In combinatie met de kleuren Jitney en Green Smoke vormt Cola een enigszins landelijk kleurenpalet.

Farrow & Ball Cola 9918

Farrow & Ball Serge 9919

Serge is krachtiger dan Drawing Room Blue en minder groen dan Hague Blue. het is een chique tint vernoemd naar het materiaal dat oorspronkelijke werd gebruikt voor het maken van jeans. Het is een wonderlijke kleur voor eetkamers, waar het een gevoel van elegantie aanbrengt dat uitstekend past bij ruimtes waar gasten worden vermaakt. Rustigere kleuren als Light Blue en Drop Cloth gaan goed samen met deze diep blauwe kleur.

Farrow & Ball Serge 9919

Farrow & Ball Grate Black 9920

Het is een speciale schakering voor kenners van zwart. Grate Black bevindt zich tussen de zachtere tinten van Off-Black en het meer intense Pitch Black in, waarmee een veelzijdige tint ontstaat voor trim- en metaalwerk. Men kan een gewaagd kleurenpalet vormen door de accent-kleuren Rangwali en Vardo toe te voegen.

Farrow & Ball Grate Black 9920

Dit waren de 16 vernieuwde archief kleuren uit de 9900 collectie, wil u de kleuren in het echt zien? Bestel dan hier de Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »