Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
02 Dec 2017 | grondverf tips

Grondverf; Wanneer en welke?

Trimetal grondverf; wanneer en welke?

Wanneer kies je voor een grondverf? En vooral welke?

Bekijk voordat je een grondverf koopt goed of deze geschikt is voor de ondergrond die je wil schilderen en let er ook op dat je een grondverf op dezelfde basis gebruikt als dat je eindlaag wordt. Watergedragen grondverf onder een watergedragen lak en datzelfde geldt voor terpentine-gedragen grondverf.
TENZIJ de verpakking anders aangeeft. Kom je er niet aan uit of twijfel je of je überhaupt grondverf nodig hebt, neem dan contact op voor verfadvies met een professional.

IN DEZE BLOGPOST BEHANDEL IK DE TRIMETAL GRONDVERF OP WATERBASIS:

Grofweg is Trimetal grondverf in te delen in 2 groepen: watergedragen (Permacryl) en op terpentinebasis (Permaline)

Ik begin met de Permacryl Multiprimer omdat dat echt één van mijn favorieten is binnen het Trimetal Grondverf assortiment; Waarom??
Nou; Trimetal Permacryl Multiprimer is universeel inzetbaar, snel droog (stofdroog na 20 minuten), vochtregulerend en dekt goed. Bovendien verwerkt hij lekker, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.
Doordat deze multiprimer universeel inzetbaar is heb je vaak in huis genoeg aan 1 pot primer i.p.v. diverse soorten voor diverse ondergronden (want eerlijk is eerlijk, als je voor ieder klusje een andere primer nodig hebt, heb je na de klus, de garage volstaan met aangebroken potjes grondverf die je alweer vergeten bent, of ingedikt zijn, als je ze weer nodig hebt.)
Dus met deze primer scheelt het geld en plek in je schuur en levert het een hoop gemak op, want je schildert er je hout, PVC buizen, polyester en verzinkt staal mee.
Permacryl Multiprimer is leverbaar in vrijwel alle lichte kleuren (tinten uit wit) dus je aflaklaag dekt ook lekker snel als je de kleuren op elkaar afstemt en mocht er een beschadiging komen valt deze amper op. Deze multiprimer kun je na ong. 6 uur afwerken met alle lakken van Trimetal uit de Permacryl lijn.

Permacryl FX Primer:
Permacryl FX Primer is een goed vullende en zeer goed schuurbare grondverf voor op hout. Permacryl FX Primer vloeit fijn zodat je bijna vanzelf een strak resultaat krijgt. De FX primer is net als de Multiprimer snel stofdroog ( ong. 30 minuten) en na een uurtje of 6 overschilderbaar. Permacryl FX Primer is in vrijwel alle kleuren leverbaar en alleen af te werken met een watergedragen lak.

 

Vind je bovenstaande grondverven beide goed klinken dan is er ook nog een combi van deze twee:

Trimetal Permacryl Multiprimer Prestige:

Permacryl Multiprimer Prestige is een universele, goed dekkende, goed vullende en zeer goed schuurbare grondverf met een fijne vloei. Voordeel van deze primer is dat hij ook isolerende eigenschappen voor inhoudsstoffen van hout heeft. Je kunt deze primer net als de Permacryl Multiprimer  gebruiken op hout, PVC buizen, polyester en verzinkt staal. Extra voordeel van deze primer is dat hij naast dat hij isoleert, ook in alle vrijwel alle kleuren leverbaar is (dus ook de donkere)

 

Verder heeft Trimetal nog de Permacryl PU Primer:
Het grote voordeel van deze primer is dat hij kras- en stootvast is dus ideaal voor je trap, keukenkastjes, deuren en kozijnen e.d. Deze PU primer is net als de rest goed dekkend en snel droog (lang leve watergedragen verf) en overschilderbaar na een uurtje of 5. Permacryl PU Primer kan alleen op hout, is binnen en buiten inzetbaar en in vrijwel alle kleuren te leveren.

 

In mijn volgende blogpost ga ik verder in op de grondverf op terpentinebasis van Trimetal.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

  • Verf Web Winkel

    Kristian Naalden

    Ja dat kan!

  • J. Dijkxhoorn

    Saturday 02 / 12 / 2017

    Kun je op deze watergedragen grondverf ook aflakken met verf op terpentinebasis?

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »