Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
22 Jun 2020

Hoeveel verf heb ik nodig voor een trap?

Ben je van plan om je trap te verven? Dan zul je de nodige vragen hebben. Aangezien niet iedereen een expert is op het gebied van het verven, hebben we in dit artikel het nodige voor je op een rijtje gezet. Door middel van deze informatie kan je optimaal aan de slag gaan met het verven van de trap bij jou in huis!

Hoeveel verf heb ik nodig voor de trap?

Het is vooraf altijd lastig om te zeggen hoeveel verf je nodig hebt voor bij jou in huis. Dit komt voornamelijk door het feit dat iedere trap verschillend is. Belangrijk is om altijd rekening te houden met het feit dat je meer verf nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken. Je moet namelijk niet alleen de traptreden en de onderkant schilderen, maar ook de zijkantjes en de stukjes die tegen de muur aan liggen. Over het algemeen is de vuistregel dat je 1 m2 verf per traptrede nodig hebt voor bij jou in huis. Dit is niet alleen zo voor een open trap, maar ook voor een gesloten trap.  Wanneer je ook de stootboorden wilt verven is het handig om uit te gaan van 2 m2 verf per traptrede. Houd er namelijk rekening mee dat je meerdere verflagen moet aanbrengen om de verf dekkend te krijgen. Zo weet je zeker dat je genoeg zult hebben en dat de trap langer mooi blijft.

Welke verf moet ik gebruiken?  

Hoewel je iedere soort houtverf kunt gebruiken, zijn de verfsoorten die ontworpen zijn voor vloeren het beste. Deze zijn namelijk gemaakt om duurzamer (slijtvaster) te zijn. Het moet natuurlijk helemaal doorlopen worden. Als je ervoor kiest om houtverf te gebruiken, is een satijnen afwerking een goede keuze. Vergeet echter niet dat vloerverven zijn ontworpen om minder glad te zijn. Glans en satijn zijn misschien goed voor de randjes, maar kunnen gevaarlijk zijn als ze op het loopvlak zelf worden gebruikt. Voor op het loopvlak is het verstandig om te kiezen voor anti slip verf. Deze ziet er net zo mooi uit, maar is net even wat veiliger dan de gladde verfsoorten.

Tips voor het verven van de trap

Wil je jouw trap verven? Dan raden wij je aan om altijd geduld te hebben. Wanneer je te snel een nieuwe laag wilt aanbrengen, wordt het er niet echt mooier uit. Een andere tip is om alles goed af te dekken. Het spreekt voor zich, maar er zijn nog altijd mensen die hier niet genoeg rekening mee houden. Door het goed af te dekken voorkom je dat jouw wanden onder de verf zullen zitten. Zoals het ouderwetse ook wel luidt: een goed begin is het halve werk. Ook bij het verven van je trap!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »