Hardwax & parketlak vind je bij Verfwebwinkel

Ben je op zoek naar hardwax of parketlak? Dan ben je bij Verfwebwinkel aan het juiste adres. We hebben een ruime keuze aan hardwaxen en parketlakken. Iedere lak of wax heeft zo zijn unieke eigenschappen.

Wat is hardwax en waarvoor gebruik je het?

Hardwax is een combinatie van olie en was. Het wordt vooral gebruikt om houten vloeren en parketvloeren te beschermen. Als je de vloer behandelt met hardwax, zorgt dat ervoor dat de vloer beter kan tegen vuil, vocht en vlekken. De olie die in de hardwax zit, trekt diep in de poriën van hout. Op die manier wordt het hout van binnenuit beschermd.

Dankzij de was in hardwax ontstaat er een kleine filmlaag aan de oppervlakte van de vloer. Dat zorgt ook voor een mooie, glanzende look. Door hardwax te gebruiken blijft je vloer langer mooi.

Wat is parketlak en waarvoor gebruik je het?

Parketlak is een sneldrogende lak. Het vergeelt niet snel en het is erg helder. Zo blijft de natuurlijke kleur van het hout bewaard. Wanneer je je vloer met parketlak behandelt, zorgt dat ervoor dat de vloer minder slijtage zal vertonen. Ook invloeden als water en alcohol zijn geen probleem voor de parketlak. Je kunt het niet alleen op vloeren gebruiken, maar ook op tafelbladen en meubels.

Het is belangrijk dat je een parketvloer onderhoudt met parketlak, zodat het er verzorgd en mooi blijft uitzien. Bovendien gaat je parket langer mee als je de juiste bescherming biedt en de vloer goed schoonhoudt. Zo gaat je mooie parketvloer nog jaren mee.

Wat is het verschil tussen hardwax en parketlak?

Het verschil tussen hardwax en parketlak is de ondergrond waar het wordt aangebracht. Parketlak ligt als een laklaag op het hout, en beschermt zo de vloer. Hardwax of olie trekt juist in het hout, en beschermt zo de vloer van binnenuit. Welke van de twee je het best kunt gebruiken, hangt af van je wensen en van de soort vloer dat je wilt behandelen.

De beste hardwax

Je vindt bij Verfwebwinkel verschillende soorten hardwax. Iedere soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het is verstandig om eerst de beschrijving bij iedere soort hardwax te lezen. Zo weet je precies waarvoor je het product kunt gebruiken. 

De beste parketlak

Er wordt ook wel eens gezegd: ‘Als er een ding is waar je niet op moet bezuinigen is het parketlak’. Met een kwalitatief goede parketlak zorg je ervoor dat je langer plezier kan hebben met je vloer. Bij Verfwebwinkel kun je kiezen uit verschillende soorten lakken, wij hebben een speciale pagina waarop onze verfspecialisten enkele lakken adviseren. De beste lak bestaat uit 2-componenten, omdat deze extreem slijtvast en stootvast zijn. 

Vloer voorbereiden voor behandeling

Voordat je parketlak of hardwax gaat gebruiken, is het handig als je de vloer voorbereidt. Het belangrijkste is dat de vloer ‘zuiver’ is. Dat betekent dat de vloer vrij moet zijn van stof, vuil, vlekken en oude was-, olie-, of laklagen. Zo voorkom je onregelmatigheden en kleurverschillen in het eindresultaat. Om de vloer beter schoon te maken kun je een speciale reiniger gebruiken, of kun je de hele vloer schuren. Kom je er niet uit neem dan contact op met onze verfspecialisten voor gratis deskundig advies.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »