Olie & teer verkrijgbaar bij Verfwebwinkel

Olie en teer kun je voor verschillende toepassingen gebruiken. Ze hebben beiden een eigen functie en eigen toepassing. Zo gebruik je olie om een andere reden dan teer. Waarvoor gebruik je olie? En waarvoor gebruik je teer? Kun je ook over teer heen schilderen? Al je vragen komen aan bod. Ook geven we je graag wat aanbevelingen voor de speciale producten in onze winkel.

Waarvoor gebruik je olie?

Olie wordt gebruikt als onderhoudsproduct. De meeste oliën zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het is toepasbaar op verschillende houten objecten, zoals hardhout, tuinmeubelen, terrassen en vlonders maar ook op de schuur bijvoorbeeld. De olie is bestand tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat het hout beschermd is. Olie voedt het hout en brengt het in de natuurlijke kleur terug. Doordat het diep in de poriën van het hout dringt voorkomt het ook nog eens vergrijzing. Daarnaast is er ook nog olie voor binnen, deze wordt gebruikt voor vloeren, meubels, keukens, tafelbladen en keukenbladen.

Waarvoor gebruik je teer?

Hout in de tuin moet je onderhouden. Door een goede behandeling van het hout, gaat bijvoorbeeld je schutting, tuinhuis of overkapping jaren langer mee. Door teer of teerverf te gebruiken, voorkom je houtrot en schimmel in je hout. Teerverf is een dikke verf, dat lijkt op klassieke teer. Eigenlijk gebruik je het alleen op de gedeelten van het hout die in contact komen te staan met de grond, alles onder het maaiveld dus. Je hoeft er dus ook niet het hele hout mee in te smeren.

Kun je over teer schilderen?

We krijgen vaak de vraag of je over teer kunt schilderen. Het antwoord hierop is ‘ja, maar je kunt teer ook alleen met teer overschilderen’. Je kunt niet over teer heen schilderen met normale verf. Bij het overschilderen zullen stoffen doorbloeden, waardoor je last krijgt van verkleuring. De verflaag zal slecht of niet drogen. Daar komt nog bij dat het teer te zacht is om er een harde verflaag op aan te kunnen brengen. Het zorgt voor spanningen, wat uiteindelijk tot verfschade leidt. Dat is zonde. Wees je hiervan bewust als je ervoor kiest om teer te gebruiken.

Olie voor verschillende doeleinden

Olie is beschikbaar voor verschillende doeleinden. Zo is er bijvoorbeeld die speciaal bedoeld is voor vlonders en terrassen, of speciaal voor douglashout. Je ziet de toepassing bij ieder product staan. Vaak staat het ook op het blik. Op deze pagina vind jij verschillende soorten olie en teer die wij van Verfwebwinkel aanraden.

Het is belangrijk dat je bij het uitkiezen van het juiste product naar de toepassing kijkt. Je kunt niet allerlei oliën door elkaar gebruiken. Dat geeft geen mooi effect. 

Teer voor onder het maaiveld

Teer gebruik je vooral voor onder het maaiveld, teer en teerverf hebben van nature een zwarte kleur. Het biedt extra bescherming aan het hout onder het maaiveld. Zonder teer zouden schimmels en rot vrij spel hebben. Dat is zonde van het dure hout, ijzer of beton dat je gebruikt. Het is goed om te weten dat teer niet giftig is als het gedroogd is. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met een van onze verfspecialisten. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »