Trimetal beits en vernis zijn transparant en staan garant voor jaren strak schilderwerk.

Trimetal Beits is leverbaar in de meest prachtige houtkleuren. Kies voor de prachtige houtkleuren in de transparante producten van Trimetal Silvanol. Liever dekkende beits, kies dan voor uw lievelingskleur en bescherm uw hout tegen weer en wind of kies voor een dekkende afwerking met Trimetal Permaline Regulé of Permaline Decor Satin in de meest mooie kleuren.
Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk!

Trimetal beits wordt vooral buiten gebruikt op bv uw tuinhout, kozijnen, poorten, deuren, gevelbetimmering.

Het voordeel van (dekkende) beits is dat er meestal geen grondverf nodig is, de beits is vochtregulerend en daardoor kan deze haast niet gaan afbladderen.
De duurzaamheid van beits is, door de open structuur, iets minder lang dan van lak. Maar door even te ontvetten en licht op te schuren is een nieuwe laag snel aangebracht en uw schilderwerk weer als nieuw.

Trimetal Beits is op terpentine-basis, daardoor voldoet het niet aan de arbo-eisen voor binnengebruik. Hierdoor mag het door professionele schilders niet meer binnen gebruikt worden. De doe-het-zelver mag dit nog wel binnen gebruiken. Trimetal Beits is onder te verdelen in:

  • Filmvormende beits
  • Weinig/Niet-filmvormend
  • Vernis 

Filmvormende beits:

Bij de filmvormende beitsen voor buiten is er keuze voor zijdeglans en hoogglans, hoewel hoogglans voor buiten meestal iets sterker is, is de zijdeglanzende Trimetal Silvanol LS (voorheen Pehalin MB Satin) net zo UV absorberend, transparant gepigmenteerd, filmvormend en duurzaam  als de Trimetal Silvanol LB (voorheen Pehalin MB Gloss).

Werkt u liever met een watergedragen product of vind u het fijn om binnen en buiten hetzelfde product te gebruiken? Kies dan voor Trimetal Silvanol LS Acryl. Dit is net als de Silvanol LS, een zijdeglanzend, watergedragen, transparant gepigmenteerd filmvormend houtveredelingsproduct maar dan voor binnen én buiten.

Weinig/Niet-filmvormende beits: 

Trimetal Silvanol LM (voorheen Pehalin T) is een oxidatief drogend, UV absorberend, transparant gepigmenteerd, weinig filmvormend houtveredelingsproduct voor buiten op alle soorten hout. Trimetal Silvanol LM kan als grondlaag of afwerklaag gebruikt worden.

Vernis:

Soms moet het hout krasvaster en 'harder'  afgewerkt worden dan alleen met een beits. Trimetal heeft dan één van de meest gebruikte vernissen van Nederland in hun assortiment: De Trimetal Silvatane Classic.
Silvatane is leverbaar in hoogglans en zijdeglans, uiterst sterk, kras- en slijtvast en gemakkelijk aan de brengen. Door de goede vloeiing wordt er een strak eindresultaat verkregen. Ideaal voor tafelbladen, keukens, vloeren, deuren enz.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »