Koop je ronde kwast voordelig bij Verfwebwinkel

Type haar

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Verfwebwinkel heeft ronde kwasten met verschillende haarsoorten in het assortiment.

Varkenshaar

Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels

De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

Ronde kwast

Ronde kwasten zijn voor verschillende schildersklussen handig. Ideaal om muurverf mee aan te brengen of je kozijn mee te lakken. Verfwebwinkel heeft  ook ronde kwasten met een punt in het assortiment, ideaal om zeer secuur mee te lakken. Veel kwasten zijn voor zowel terpentine- als watergedragen verf te gebruiken. Maar ook zijn er kwasten die voor alleen terpentine- of alleen watergedragen verf te gebruiken zijn. Onderaan staat een handig schema om je bij je keuze te helpen.

Welke ronde kwast heb je nodig?

Universele kwast: Paintura Hybride kwast rond, Staalmeester Patentpuntkwast serie 2010 , Anza Economic 786
Universele kwast met punt: Staalmeester Besnijpuntkwast Pro-Hybrid 2022, Goudhaantje Rechampir kwast Serie 288, Staalmeester Bijsnijkwast Serie 2012
Voor terpentinegedragen verf: Goudhaantje kwast Patentpunt serie 260
Voor watergedragen lakken: Anza Titanium Aqua Kwast Serie 720, Goudhaantje Futura serie 280

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten hebben sneller de kans om haartjes te verliezen, deze zijn daarom meer geschikt voor eenmalig schilderwerk bijvoorbeeld om een samplepotje mee uit te smeren. Deze zijn zowel rond, plat, radiatorkwast als in een blokkwast verkrijgbaar.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »