Voordelig je verdunning kopen

Een verdunningsmiddel kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld om aan je verf toe te voegen óf juist om verf mee te verwijderen. Ook zijn er diverse verdunningen om hout mee te behandelen.

Voorbehandelen van oppervlakte

Voor dat u kunt gaan schilderen dient u het oppervlak te ontvetten dit kan bijvoorbeeld met Ammoniak. Maar er zijn ook speciale ontvetters van bijvoorbeeld Universol of St. Marc

Oplosmiddelen voor verf

Verf op terpentinebasis kun je verdunnen met terpentine. Ook kun je de kwasten en eventueel gemorste verf reinigen met terpentine. Terpentine heeft een sterkte lucht, wij verkopen ook aromaatvrije terpentine

Wasbenzine is geschikt als verdunningsmiddel voor synthetische verf. Ook de gebruikte kwasten kunt u hiermee reinigen. Ook is wasbenzine geschikt om vetvlekken mee te verwijderen.

Thinner is geschikt voor het verdunnen van celluloselakken, ook kunt je met de thinner kwasten en verfspuiten reinigen.

Owatrol Olie zorgt ervoor dat blaasvorming in de verf wordt voorkopen. Ook verbeterd het de hechting en vloeiing van alkydverf. Het is tevens een multifunctionele roestvertrager en additief voor verf en beits. Owatrol is in zowel een spuitbus als in blik verkrijgbaar.

Wil je strepen en rolafdrukken verkomen in je verf? Voeg dan 7 tot 10% Floettrol aan je muurverf of latex toe. Tevens zorgt de Floettrol ervoor dat de verf beter dekt, en de zuiging van de ondergrond wordt verminderd.

Wilt u de droogtijd verkorten van synthetische verven op basis van lijnolie/alkydhard? Voeg dan Siccatief 10 toe. Let op! U mag maar maximaal enkele procenten toevoegen aan gebruiksklare verf.

Het reinigen met oplosmiddelen

Aceton kan gebruikt worden voor het verwijderen van synthetische producten en gedroogde verven, bijvoorbeeld lijm, verf, vet en inkt.

Voor het reinigen van je kwasten, penselen en verfrollers kun je kwastenreiniger gebruiken, deze reiniger is uitstekend geschikt voor alkydverven.

Wanneer je op zoek bent naar een kwastenreiniger voor zowel watergedragen als terpentinegedragen verf, ga dan voor de Go!Paint Brush Cleaner.

Verdunningsmiddelen voor op hout

Ontweringswater kan gebruikt worden voor het verwijderen van verweerde plekken in alle houtsoorten. Let op! Eerst dienen verflagen verwijderd te worden met een afbijtmiddel.

Voor het bewaren van gebruikte kwasten en het impregneren van hout kunt u rauwe Lijnolie gebruiken. Rauwe lijnolie droogt nooit 100%, en droogt langzamer dan gekookte lijnolie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »