Farrow & Ball Estate Emulsion (muurverf)
Farrow & Ball Estate Emulsion (muurverf)
Farrow & Ball Estate Emulsion (muurverf)
Farrow & Ball Estate Emulsion (muurverf)

Farrow & Ball Estate Emulsion (muurverf)

Voor: €81,00 Incl. btw
Boven de 50 euro geen verzendkosten
Omschrijving: Farrow & Ball Estate Emulsion is extra matte, kalkachtige muurverf en een weergaloze diepte van kleur. Farrow & Ball Estate emulsion is geschikt voor muren en plafonds. Estate Emulsion heeft de unieke Look en Feel zoals alleen Farrow and Ball heeft.
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag bezorgd.

Farrow & Ball Estate Emulsion is een muurverf en geeft een finisch in de begerenswaardige karakteristieke Farrow & Ball look. Farrow & Ball Estate Emulsion muurverf is geschikt voor muren en plafonds binnenshuis.

Farrow & Ball Estate Emulsion biedt een krijt-achtige matte afwerking en heeft een onovertroffen diepte in kleur. Estate Emulsion is kun je met een roller of een kwast aanbrengen.

De traditionele formule en ingredienten van Farrow & Ball zijn al tientallen jaren onveranderd gebleven en het product bevat meer pigment dan muurverven van andere merken. Farrow & Ball Estate Emulsion is uit voorraad leverbaar in alle 132 kleuren.

Voor badkamers en keukens adviseren wij Farrow & Ball Modern Emulsion

Farrow & Ball Estate Emulsion muurverf is

  • Extra mat (kalk/krijt-achtig)
  • Afneembaar
  • Wasbaar
  • Verbruik: 5 liter is goed voor ong. 75m2
  • Leverbaar in samplepot (100ml), 2,5 liter en 5 liter verpakking
  • Aanbrengen met kwast of kortharige roller 

Moet je een voorstrijk gebruiken voor nieuwe ondergonden?

Ja voor onbehandelde ondergronden heb je een voorstrijkmiddel nodig. Voor zuigende ondergronden adviseren wij een dekkende voorstrijk zoals Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat. Dit is geschikt voor gebruik op plafonds & binnenmuren.

Voorbereiden van een nieuwe of onbehandelde ondergrond:

Op nieuw, stabiel pleisterwerk volstaat het een verdunde laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan te brengen (zie onderstaande aanwijzingen voor het verdunnen van verf), gevolgd door twee onverdunde lagen van de door u gekozen kleur.

Op brokkelig, schilferend of onstabiel pleisterwerk brengt u eerst een laag Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer aan om het oppervlak te stabiliseren, gevolgd door een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat.

Aanbevolen verdunningsverhoudingen:

  • Onbehandeld droog stucwerk/wanden van plaatmateriaal = maximaal 20% water
  • Onbehandelde gipsplaten = maximaal 15% water
  • Gedeeltelijk bijgewerkt pleisterwerk = maximaal 20% water

NB: De verdunningsverhouding is afhankelijk van de porositeit van de ondergrond.

We raden u aan de verdunde verf op een klein stukje te testen om de juiste verhouding vast te stellen. 

Mocht u geen primer & undercoat willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag.
Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Hoe ga je te werk bij een reeds geschilderde muur?

Als de porositeit van de muur die u van plan bent te schilderen overal gelijkmatig is en u verandert niet radicaal van kleur, dan volstaat het twee lagen van de door u gekozen kleur rechtstreeks op de muur aan te brengen (neem de aanbevolen droogtijden in acht). Op muren met een hoge of ongelijkmatige porositeit brengt u eerst een verdunde laag van de door u gekozen kleur aan (verdun met ongeveer 10% water en breng een dun laagje aan).

Breng aansluitend twee onverdunde lagen aan in de door u gekozen kleur en laat de lagen de aanbevolen tijd drogen. Als u radicaal van kleur verandert brengt u eerst een laag Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. Wanneer u glanzende of oliehoudende oppervlakken schildert raden wij u aan de ondergrond eerst te schuren en vervolgens grondig te reinigen met een reinigingsmiddel. Breng twee lagen Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat in de correcte kleur voor uw deklaag aan (en laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking.

Kun je over reparatieplekken heen schilderen met Estate Emulsion?

Gebruik voor het beste resultaat altijd een vulmiddel met een porositeit en dichtheid die overeenkomt met het te behandelen oppervlak. Het gebruik van vulmiddelen met een andere porositeit of dichtheid kan zichtbare kleurverschillen tot gevolg hebben. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, laat het product goed drogen en breng vervolgens een verdunde laag (20 - 25%) Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan in de correcte kleur voor uw deklaag (laat de lagen tussendoor minimaal 4 uur drogen).

Breng vervolgens twee lagen van de door u gekozen kleur aan voor een goede hechting en een perfecte dekking. 

Schilderen met kwast of Roller?

Met de kwast:
Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is.

Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint.

Breng waar noodzakelijk Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan voor een betere hechting en diepte van kleur. Breng de verf met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit.

De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Met de roller:

Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten.

Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Kun je Farrow & Ball Estate Emulsion verspuiten?

Instellingen spuitapparatuur: Airless spuitpistool - U bereikt een goed resultaat met een instelling van 457μm met een spuithoek van 65° met een spuithoek van 65° en een druk van 2000 psi - 2700 psi (138 bar - 186 bar).

Voor meer info over het verspuiten van Farrow & Ball Estate Emulsion, klik hier!

HVLP spuitpistool - Afhankelijk van de gebruikte apparatuur kan het noodzakelijk zijn de verf met maximaal 30% te verdunnen.

Experimenteer met de instellingen van de luchtregelklep, de dikte van de verf, de ventilator en het spuitpatroon op een stuk karton of op een onopvallende plaats totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Breng meerdere dunne laagjes aan en laat iedere laag goed drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Reparaties bijwerken op Farrow & Ball Estate Emulsion

Als uw schilderwerk beschadigd is of slijtage vertoont is het wellicht tijd om opnieuw aan de slag te gaan. Voor het beste resultaat raden wij u aan een laag verf van het oorspronkelijk door u gebruikte product op de beschadigde muur of muren aan te brengen. Hierdoor vermijdt u een zichtbaar verschil in kleur of afwerking. Als u besluit om slechts bepaalde gedeelten bij te werken, raden wij u aan voor een optimaal eindresultaat de volgende aanwijzingen op te volgen.

1. Gebruik voor zover mogelijk verf met hetzelfde serienummer. Als u verf met een ander serienummer gebruikt kunnen er, ondanks onze strenge kleurcontroles, lichte variaties in kleur en glans optreden. Mocht het niet mogelijk zijn om verf van dezelfde serie te gebruiken, raden wij u aan om een laag verf van een ander serienummer op de gehele muur aan te brengen. Op deze manier zijn kleine verschillen minder goed zichtbaar.

2. Bereid bij het uitvoeren van reparaties het oppervlak voor op dezelfde manier als u oorspronkelijk heeft gedaan. Het is wellicht niet altijd mogelijk om een perfect eindresultaat te behalen - als u bijvoorbeeld een vulmiddel hebt gebruikt met een andere structuur of ander absorptievermogen dan de rest van de muur kan dit resulteren in een enigszins onregelmatige afwerking.

3. Maak altijd gebruik van hetzelfde schildergereedschap en dezelfde methode die u hebt gebruikt toen u de muur oorspronkelijk schilderde. Zorg ervoor dat u de randen van de bijgewerkte gedeelten goed mengt met de oude verf zodat de overgang tussen de oude en nieuwe verf minder goed zichtbaar is.

4. De kleur van de verf, ofwel op de muur of in het blik, kan na verloop van tijd enigszins veranderen. Daarom geldt dat des te nieuwer het schilderwerk is, des te beter het eindresultaat zal zijn. Houd er rekening mee dat bij donkere kleuren en producten met hoog glansgehalte een egale afwerking moeilijker te bereiken is dan bij lichtere kleuren en verven met een lager glansgehalte.

Estate® Emulsion geeft een zeer matte afwerking en vereist speciale aandacht bij het gebruik van donkere kleuren. Houd altijd een natte rand wanneer u schildert omdat zo problemen zoals "Flashing" (een aureooleffect waar de twee randen verf samenkomen) voorkomen kunnen worden.

W.Hollestein Geplaatst op 28 Maart 2017 at 21:16

Product is prima zoals je van Farrow&ball kan verwachten.

Daar is niets mis mee, maar wel waar je het besteld.

W.Hollestein Geplaatst op 28 Maart 2017 at 21:16

Product is prima zoals je van Farrow&ball kan verwachten.

Daar is niets mis mee, maar wel waar je het besteld.

W.Hollestein Geplaatst op 28 Maart 2017 at 21:16

Product is prima zoals je van Farrow&ball kan verwachten.

Daar is niets mis mee, maar wel waar je het besteld.

mevr. M. Roorda Geplaatst op 9 Maart 2017 at 19:21

Kleur die ik verwachtte, heerlijke verf om te werken. Dekte in 2 lagen prima een eerder (crème)witte muur.

mevr. M. Roorda Geplaatst op 9 Maart 2017 at 19:21

Kleur die ik verwachtte, heerlijke verf om te werken. Dekte in 2 lagen prima een eerder (crème)witte muur.

mevr. M. Roorda Geplaatst op 9 Maart 2017 at 19:21

Kleur die ik verwachtte, heerlijke verf om te werken. Dekte in 2 lagen prima een eerder (crème)witte muur.

B. Altena Geplaatst op 12 Februari 2017 at 11:09

Gebruik dit product alle vijftien jaar,en alleen maar positief in kleur en kwaliteit.

B. Altena Geplaatst op 12 Februari 2017 at 11:09

Gebruik dit product alle vijftien jaar,en alleen maar positief in kleur en kwaliteit.

L. v. Eik Geplaatst op 20 Januari 2017 at 14:28

Farrow&Ball: kwaliteit en kleur onovertroffen

L. v. Eik Geplaatst op 20 Januari 2017 at 14:28

Farrow&Ball: kwaliteit en kleur onovertroffen

L. v. Eik Geplaatst op 20 Januari 2017 at 14:28

Farrow&Ball: kwaliteit en kleur onovertroffen

L. v. Eik Geplaatst op 20 Januari 2017 at 14:28

Farrow&Ball: kwaliteit en kleur onovertroffen

J. v. d. Bogaard Geplaatst op 16 Januari 2017 at 09:34

Prachtige verf! Dekt zeer goed.

J. v. d. Bogaard Geplaatst op 16 Januari 2017 at 09:34

Prachtige verf! Dekt zeer goed.

J. v. d. Bogaard Geplaatst op 16 Januari 2017 at 09:34

Prachtige verf! Dekt zeer goed.

J. v. d. Bogaard Geplaatst op 16 Januari 2017 at 09:34

Prachtige verf! Dekt zeer goed.

WGK te D Geplaatst op 14 Januari 2017 at 13:02

Prima muurverf. Droogt snel en daardoor snel overschilderbaar.

Het mooie aan deze verf is dat de kleur lijkt te veranderen bij zonlicht, daglicht en kunstlicht.

WGK te D Geplaatst op 14 Januari 2017 at 13:02

Prima muurverf. Droogt snel en daardoor snel overschilderbaar.

Het mooie aan deze verf is dat de kleur lijkt te veranderen bij zonlicht, daglicht en kunstlicht.

WGK te D Geplaatst op 14 Januari 2017 at 13:02

Prima muurverf. Droogt snel en daardoor snel overschilderbaar.

Het mooie aan deze verf is dat de kleur lijkt te veranderen bij zonlicht, daglicht en kunstlicht.

WGK te D Geplaatst op 14 Januari 2017 at 13:02

Prima muurverf. Droogt snel en daardoor snel overschilderbaar.

Het mooie aan deze verf is dat de kleur lijkt te veranderen bij zonlicht, daglicht en kunstlicht.

B. de Jonge Geplaatst op 27 December 2016 at 09:45

Mooie muurverf, fijne verwerking

B. de Jonge Geplaatst op 27 December 2016 at 09:45

Mooie muurverf, fijne verwerking

B. de Jonge Geplaatst op 27 December 2016 at 09:45

Mooie muurverf, fijne verwerking

B. de Jonge Geplaatst op 27 December 2016 at 09:45

Mooie muurverf, fijne verwerking

Sloot Geplaatst op 2 Oktober 2016 at 09:39

Mooier dan verwacht. Pakt goed,droogt snel

Mevr. Rump, Geplaatst op 22 September 2016 at 16:16

Ik gebruik al jaren Farrow & Ball, zowel de muurverf als de aflakverf. Ik ken geen beter merk. Zowel de kleuren als de kwaliteit van de verf zijn fantastisch.

Mevr. Rump, Geplaatst op 22 September 2016 at 16:16

Ik gebruik al jaren Farrow & Ball, zowel de muurverf als de aflakverf. Ik ken geen beter merk. Zowel de kleuren als de kwaliteit van de verf zijn fantastisch.

Jilles Eigenraam Geplaatst op 6 Augustus 2016 at 14:33

Geweldig product. Bij het bijwerken van bijv. beschadigingen zie je geen kwastaanzetten e.d.

Marleen Reus Geplaatst op 21 Juli 2016 at 10:27

mooie pigmenten en dikte van verf

4.9 sterren van de 5, gebaseerd op 29 beoordelingen Uw review toevoegen