Grondverf op waterbasis vind je bij Verfwebwinkel

Grondverf komt er in allerlei soorten en maten. Hierdoor zie je vaak door de bomen het bos niet meer, en heb je hulp nodig. Ditzelfde geldt ook voor Grondverf op waterbasis. Alle grote verfmerken verkopen het wel, zo heeft Sigma de S2U Nova Primer en Sikkens de BL Rezisto Primer. Hier leest u meer over de afzonderlijke producten en de verschillen zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Wanneer gebruik je grondverf op waterbasis?

Men gebruikt doorgaans een watergedragen grondverf om binnenhout voor te bereiden op het aflakken. Een goede grondlak vormt de basis voor duurzaam eindresultaat.

Een goede kwaliteit grondverf op waterbasis is vergelijkbaar met grondverf op terpentinebasis. Zo goed zijn watergedragen producten tegenwoordig. Het grote voordeel is dat het snel droog is en bovenal reukarm. Je kunt meerdere lagen per dag aan brengen of na 3 uur al de laklaag. Op kaal hout moet men altijd een grondverf aanbrengen aangezien verf niet direct op kaal hout hecht. Indien hout al een keer eerder geschilderd is, hoef je geen grondverf aan te brengen. Dan volstaat ontvetten opschuren.

Welke grondverf is geschikt voor mijn klus?

Net als met alle andere verf zijn er verschillende prijsklassen voor grondverf op waterbasis. Het voornaamste verschil tussen deze klassen is te vinden in de volgende zaken: de mate waarin de verf vloeit; de gecreëerde hechting en de duurzaamheid van het eindresultaat. Het verschil tussen de producten in het zelfde segment is verder minimaal.

De producten van het merk Finess vallen in dit geval binnen het laagste segment. Denk hierbij aan Finess Grondverf Acryl en de Finess Multiprimer. In de middelste prijsklasse vallen producten als de SPS Multi-Primer en Wijzonol Grondverf op waterbasis. In het hoogste segment vallen de grondverven als de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer, Sigma S2U Nova Primer en de Wijzonol Aqua Hechtprimer.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »