Schrobvaste muurverf, ook wel afwasbare of afneembare muurverf genoemd, is een verfsoort die goed reinigbaar is zonder op te glanzen. Ideaal voor veelgebruikte ruimtes of ruimtes die sneller vuil worden, zoals de badkamer, keuken of het trapgat. Er zijn verschillende soorten schrobvaste muurverf die verdeeld zijn in verschillende schrobklassen. Op deze pagina vind je het assortiment schrobvaste verf van Verfwebwinkel.

Wat is schrobvaste muurverf of reinigbare muurverf?

Muurverf of latex bevat een bepaalde hoeveelheid bindmiddel. Hoe meer bindmiddel een muurverf bevat, des te beter de bewerkte muur te reinigen is. Een goede latex ofwel schrobvaste muurverf bevat meer bindmiddel dan andere verfsoorten. Hierdoor kun je de bewerkte muur reinigen met een natte doek, zonder dat de muur haar matte afwerking verliest.

Let op: Bindmiddel is het duurste ingrediënt van verf. Goedkope muurverf bevat daarom vaak een goedkoper bindmiddel als kalk of krijt. Dit zorgt ervoor dat de muurverf afgeeft wanneer je de muur reinigt met een natte doek. Een afwasbare muurverf met kalk of krijt als bindmiddel is dus geen goede schrobvaste verf.

Hoe kies je schrobvaste muurverf?

De schrobklasse van verf wordt bepaald volgens de DIN EN-standaard. Om te bepalen of een verf aan deze norm voldoet, wordt een test gedaan met water en een Scotch Brite handpad. Hierbij wordt gekeken hoeveel laagdikte afneemt. Neemt de laagdikte met minder dan 5 µm af, dan is er sprake van een schrobvaste verf die voldoet aan schrobklasse 1. De minst goed schrobbare verf behoort tot schrobklasse 5. Hieronder lichten we de eerste drie schrobklassen verder toe:

Schrobklasse 1

Schrobklasse 1 is de meest schrobvaste muurverf of latex die er is. Deze soort muurverf is het meest geschikt voor bijvoorbeeld keukens, badkamers en het trapgat. Over het algemeen ruimtes die snel vuil worden en dus vaker schoongemaakt worden.

Schrobklasse 2

Een schrobvaste muurverf in schrobklasse 2 is een standaard muurverf die goed toe te passen is in overige ruimtes in een woning of op kantoor.

Schrobklasse 3

Muurverf in schrobklasse 3 of lager wordt ook wel afwasbare muurverf genoemd. Afwasbare muurverf bevat meer goedkope bindmiddelen als kalk en krijt. Wij adviseren daarom om geen muurverf te kiezen lager dan schrobklasse 3. Dit levert alleen maar meer problemen op als je die in de toekomst wil overschilderen.

Assortiment schrobvaste muurverf bij Verfwebwinkel

Verfwebwinkel heeft een ruim assortiment schrobvaste muurverf in verschillende schrobklassen. Hieronder lees je welke schrobbare muurverf het meest geschikt is voor jouw schilderklus. Kies de schrobvaste muurverf die jij nodig hebt en bestel ‘m direct online bij Verfwebwinkel!

SPS Resimat EC

SPS Resimat EC heeft schrobklasse 1. Deze muurverf is perfect om muren mee over te schilderen. De matte muurverf vergeelt niet en geeft een mooi esthetisch eindresultaat doordat deze extra mat is. Dat is namelijk ook het meest bijzondere van deze muurverf. SPS Resimat EC heeft namelijk een glansgraad van minder dan 1%. Dat is echt ongekend laag. Daardoor ook de meest matte en meest schrobvaste muurverf uit ons assortiment.

Rust-Oleum Project Muurverf

Rust-Oleum Project Muurverf is eenvoudig verwerkbaar en daardoor uitermate geschikt voor grote projecten. Daarnaast dekt de matte muurverf uitstekend en heeft een hoog rendement per liter. De Rust-Oleum Project Muurverf heeft schrobklasse 2.

Sigma Sigmapearl Clean Matt

Sigma Sigmapearl Clean Matt is een uitstekend reinigbare muurverf met Easy Clean Technology die voldoet aan schrobklasse 1. De muurverf is daardoor bestand tegen opglanzen en heeft ook nog eens een zeer goede dekking.

Wijzonol muurverf extramat

Wijzonol muurverf extramat is een sneldrogende muurverf uit schrobklasse 1. De volledig matte muurverf is prettig in gebruik en te verdunnen met water.

Sikkens Alpha Rezisto Mat

Sikkens Alpha Rezisto Mat is een extreem vlekafstotende matte muurverf die voldoet aan schrobklasse 1. Komt er wel een vlek op de muur, dan is deze verf uitstekend reinigbaar.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is uitstekend geschikt voor ruimtes met invallend strijklicht door zijn mooi matheid. Deze reinigbare muurverf uit schrobklasse 1 werkt ook nog eens licht isolerend.

SPS Multimat

SPS Multimat is een schrobvaste muurverf uit schrobklasse 1. De verf is prettig in gebruik door de hoge dekkracht en geeft weinig geur af. Hierdoor is de beschilderde ruimte direct in gebruik te nemen. SPS Multimat droogt extra mat op en heeft een glansgraad van 5%.

Wijzonol muurverf mat

Wijzonol muurverf mat is een perfect dekkende muurverf die snel droogt. Deze afwasbare muurverf uit schrobklasse 2 is ideaal voor het schilderen van binnenmuren in woningen en op kantoor.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »