Little Greene Absolute Matt Emulsion online kopen

Little Greene Absolute Matt Emulsion online kopen

Voor: €10,50 Incl. btw
Omschrijving: Little Greene Absolute Matt Emulsion kopen? Bestel hier de matte muurverf van Little Greene! √ Mooie kleuren √ Kalkmat √ Voor binnen √ Kindvriendelijk
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag bezorgd.

 

Little Greene Absolute Matt Emulsion online beschikbaar!

Little Greene Absolute Matt Emulsion bevat 40% meer pigment en door deze hoge pigmentatie en kwalitatieve materialen geeft deze muurverf een kalkachtige matte uitstraling. Ideaal voor algemeen gebruik in een woonkamer, slaapkamer of studeerkamer.

Little Greene Absolute matt emulsion (voorheen acrylic matt emulsion) is op waterbasis en goed reinigbaar. Voor binnen te gebruiken en geurarm. Little Greene Absolute Matt Emulsion is een zeer matte en kalkachtige muurverf. 

Wat zijn de kenmerken van Little Greene Absolute Matt Emulsion;

 • ook verkrijgbaar in samplepotjes (ook handig om bij te werken)
 • verkrijgbaar in alle kleuren
 • te gebruiken op muren, plafonds, stucwerk en glasweefsel
 • afneembaar
 • Kindvriendelijk
 • milieuvriendelijk
 • vrij van solventen 
 • nieuwe muren eerst voorstijken met Wall Primer Sealer
 • Lichte kleuren ook leverbaar in 10 liter
 • Rendement 13 M2 per liter, sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond

Moet je een voorstrijk gebruiken voor nieuwe ondergronden?

Om een egale zuiging en hechting te krijgen is het aan te raden om de muur voor te strijken met Little Greene Wall Primer Sealer.
Deze voorstrijk heft de zuiging van de nieuwe  ondergrond op en verbetert de hechting met die ondergrond.

Voorbereiden van een nieuwe of onbehandelde ondergrond:

Laat nieuw stucwerk tenminste vier weken grondig drogen en controleer vooraf of deze droog genoeg is om te schilderen.
Breng een verflaag aan, die max. 5 % verdund is met schoon water, afhankelijk van de poreusheid van de onderlaag.
Breng daarna nog 1 of 2 lagen onverdunde verf aan voor een mooi en vol eindresultaat. 

Mocht u geen Little Greene Wall Primer Sealer willen gebruiken dan kunt u als alternatief de deklaag met 10-20% water verdunnen en deze aanbrengen als grondlaag.
Opmerking: Wanneer poreuze oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn kan dit resulteren in problemen bij het schilderen, in een ongelijkmatige glans of in kleurverschil.

Hoe ga je te werk bij een reeds geschilderde muur?

Verwijder alle loszittende en schilferende verf. Ontvet met een geschikt schoonmaakmiddel, bv bioversol of st. marc  en spoel na met schoon water.
Schuur grondig met medium schuurpapier om een glad oppervlak zonder barsten en andere onvolkomenheden te krijgen, maak een geleidelijke overgang op plekken waar de verf verwijderd is door de rand van de omringende verflaag glad te schuren. Verricht eventuele reparaties, schuur het oppervlak, en strijk gerepareerde plekken voor met sterk verdunde muurverf in de juiste kleur.
Voor gebruik de verf goed roeren, zodat bezinkingen grondig worden ingemengd. Werk daarna af met tenminste één deklaag. 

Voor grote veranderingen van kleurstellingen wordt sterk aanbevolen Little Greene Intelligent Primer Undercoat te gebruiken als primer. Dit product wordt niet aanbevolen voor het schilderen van eerder geschilderde kalk- of andere natuurlijke pleisterlagen.

Schilderen met kwast of Roller?

Met de kwast:
Zorg ervoor dat de ondergrond solide, schoon, droog en vrij van vuil, vet en andere onzuiverheden is.

Opmerking: de verf kan gaan bladderen of schilferen wanneer u verf aanbrengt op een onstabiele laag - dit kunt u vermijden door eventuele losse verflagen weg te schuren voordat u met schilderen begint.

Breng waar nodig Little Greene Wall Primer Sealer aan voor een betere hechting. Breng de verf in de randen aan met behulp van een synthetische kwast met een fijne punt. Breng daarna de verf aan met behulp van een grotere synthetische kwast in verticale richting aan en strijk deze vervolgens in horizontale richting uit.
De laatste laag strijkt u in één richting uit om zichtbare kwaststreken en -patronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

TIP: Gebruik een hoogwaardige synthetische kwast van de juiste afmetingen voor het ophanden zijnde project

Met de roller:

Aanbrengen met een roller - Gebruik een geweven polyester roller met een medium vacht en breng de verf in diagonale streken aan in de vorm van een 'M', 'W' of een 'V'. Vul de vormen gelijkmatig in met de verf. Herhaal dit proces, werk in kleine gedeelten.

Schilder altijd van droge naar natte gedeelten en zorg dacht u een natte rand behoudt om rollerstreken te minimaliseren. De laatste laag rolt u in één richting uit om zichtbare rollerpatronen (soms zichtbaar bij een bepaalde lichtinval) te minimaliseren.

Tips van de schilder:

- Doop de kwast niet te ver in de verf om te voorkomen dat er verf aan de huls van de kwast komt. Voorkom druppels en spatten door de kwast niet te overladen. Breng de verf met gelijkmatige streken aan en beperk het te schilderen vlak zodat u gemakkelijk een natte rand kunt houden.

- Zet voor het mooiste effect de laatste verfstreken in dezelfde richting en schilder nooit over verf die al aan het drogen is.

 - Dit advies geldt ook voor grote vlakken; Bij grote vlakken wordt echter het gebruik van een verfroller aanbevolen. Pas de grote van de roller aan, aan het te schilderen oppervlak en gebruik een kwast en/of klein rollertje (uit dezelfde serie als de grote roller) voor de randjes. Zet de laatste streken in dezelfde richting en behoud steeds een natte rand.
Schilder nooit over verf die al aan het drogen is omdat dit zichtbare overlappingen en schittering zal geven.

fred gijsberts Geplaatst op 17 Juli 2017 at 09:23

Mooie diepe matten kkeur waar je vooral deuren mee kan doen

Mariasa Rossouw Geplaatst op 26 Mei 2017 at 07:12

Goeie product met rijke diepe kleur

H. Isbouts Geplaatst op 23 Januari 2017 at 17:43

Nog niet gebruikt maar gezien de ervaring met de andere producten van little green moet je niet verwachten dat je hiermee een m2 mee kunt verven.

H. Isbouts Geplaatst op 23 Januari 2017 at 17:43

Volgens de pot kun je 13 m2 per liter doen. Ik kom amper op de helft op een voorbehandelde muur.

H. Isbouts Geplaatst op 23 Januari 2017 at 17:43

De beloofde aantal meters per liter wordt niet gehaald. Ik haal niet eens de helft op een reeds voorbehandelde muur.

2.6 sterren van de 5, gebaseerd op 5 beoordelingen Uw review toevoegen