Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
12 Feb 2017 | spack plafond bijwerken

Kun je een spack plafond repareren?

Kan je een spack plafond repareren en gaatjes en scheuren in het plafond netjes vullen? En kan je een spack plafond na het repareren gewoon opnieuw schilderen? Dat kan! In bijna ieder huis is wel een spack plafond of spuitwerk op de muur te vinden. Spackspuitwerk wordt veelvuldig toegepast op plafonds en boven het tegelwerk in de badkamer, keuken en toilet in onder andere nieuwbouwwoningen. Spackspuitwerk is niet overal even grof, wat het vaak lastig maakt om het onzichtbaar te repareren. Maar het kan wel! In dit blog lees je hoe.

Hoe werk je spackspuitwerk onzichtbaar bij?

Gewone muurvuller geeft een glad resultaat. Dit valt meestal erg op. Zeker bij grof spuitwerk op muren en plafonds. Zelfs wanneer je met een spons structuur probeert aan te brengen in de muurvuller, geeft dit uiteindelijk toch vaak niet het gewenste resultaat. Daarom zijn er spack reparatie producten op de markt. Deze zijn ontwikkeld om spachtelputz te repareren. Met deze producten wordt reparatie van spackspuitwerk net iets makkelijker gemaakt. Bovendien geeft het een mooier resultaat dan wanneer je met een gewone muurvuller aan de slag gaat.

Spack reparatie: Onzichtbaar een spack plafond repareren

Het liefst wil je natuurlijk dat je het spackspuitwerk op muren en plafonds onzichtbaar kunt repareren. Het is niet de bedoeling dat iemand nog kan zien dat er gaatjes of scheuren in het spuitwerk zaten. Onzichtbaar een spack plafond repareren kan bijvoorbeeld met Alabastine Doe het Zelf Spack. Dat is spackverf in een spuitbus om plaatselijk wat beschadigingen bij te werken. Er is ook Alabastine Spackvuller verkrijgbaar voor het vullen van scheuren in spackwerk. Samen met onderstaande handige how-to video van Alabastine kun je deze klus makkelijk zelf klaren.

 

 

Spack reparatie overschilderen

Spackwerk heeft een zuigende werking door zijn zeer open structuur. Daarom is er speciale muurverf voor spack op de markt met een lange open tijd. Door het gebruik van deze verf heb je geen last meer van aanzetten, strepen of structuurverschil.

Spacklatex of Spackverf is in wit en allerlei lichte kleuren (bijvoorbeeld RAL 9010 of RAL 9001) leverbaar. Deze verf kan ook gebruikt worden op andere zuigende ondergronden, waaronder gipsplaten (gips repareren). Het enige waar je bij het aanbrengen van deze verf op moet letten, is dat je een kwalitatief goede (langharige) roller gebruikt. Zorg ervoor dat je (zoals schilders het noemen) nat in nat werkt. Dit is het allerbelangrijkst bij het schilderen van een spack plafond of muur. Hiermee voorkom je banen en strepen. Schilder de eerste laag diagonaal over je plafond en de tweede laag in tegenovergestelde richting diagonaal. Zo heb je de minste last van strijklicht, nauwelijks kans op streepvorming en krijg je een professioneel eindresultaat. Succes!

 

Bekijk hier onze online kleurenwaaier

Onze online kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Naar onze online kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Lotte Heijmans

  Beste H Groen,

  Dankjewel voor je reactie.
  Zou je misschien foto's kunnen sturen? Dan kunnen we kijken of we hiervoor iets kunnen adviseren.

  Alvast een fijne avond gewenst!

 • H Groen

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Ik heb een forse beschadiging aan mijn plafond. Kan ik dit met u product repareren zodat het weer goed aan toonbaar wordt.

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Ronald,

  Je kunt allereerst de gaatjes opvullen met een Spackvuller. Vervolgens ga je met de Spackspray de plekken afwerken. Je hoeft niet het hele plafond te doen.

  Succes met de klus!

 • Ronald

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Wij hebben gaatjes in gespoten plafonds zitten. Is de spackspray hiervoor ook geschikt? Ik heb het eerder geprobeerd, maar de gaatjes zijn maximaal 2 cm breed. Moet je het omliggende plafond gewoon meespuiten of moet ik een maskertje maken?

 • Verf Web Winkel

  Kristian Naalden

  Hoi Harm,

  Er komt niet heel veel nevel vrij, maar wel een beetje natuurlijk.

 • Harm

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Komt er veel nevel vrij bij het gebruik van de spuitbus?

 • Verf Web Winkel

  Robin Bakx

  Het is beter om die plekken eerst voor te strijken, daarna kun je het bijwerken met een spackspray. Als dat droog is kun je de plafond bijwerken met muurverf.

 • Ben Willers

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Vooral in de badkamer laten stukjes spackspuitwerk aan het plafond los. Moet ik voor herstellen eerst hechtmiddel aanbrengen?

 • Verf Web Winkel

  Kristian Naalden

  Hoi Femke,

  Zou je misschien een foto kunnen mailen van de beschadiging? Dan kunnen we beter beoordelen hoe je het op kunt lussen. Ons E-mail adres is: [email protected]

 • Femke Beugelink

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Wij hebben koven boven de aanrecht met verlichting er in. Nu wordt de keuken verplaatst en gaan de koven van het plafond, maar nu is het plafond beschadigt door de kitranden die zijn aan gebracht op de overgang koof en plafond.
  Is er een manier om dit te repareren en kan je dit zelf. Het plafond ziet er uit als Spack en kunnen we dit zelf?

Laat ook een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »