Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 Jan 2018 | Sigma anti-slip trapverf

Nieuw in het assortiment: Sigma anti-slip trapverf

Sigma anti-slip trapverf is de nieuwe musthave voor 2018! Met deze nieuwe antislip traplak van Sigma ren, kruip of loop je op je sokken over de trap en traptreden zónder uit te glijden. De trap is een veelgebruikt oppervlak in huis en daarom is het van belang deze met een goede verf en/of lak te behandelen. Naast de antislipverf zijn er meer redenen waarom deze trapverf dé nieuwe perfecte verf is jouw trap! Welke dat zijn? De experts van Verfwebwinkel leggen het uit.

Sigma anti-slip trapverf: krasvast en reinigbaar

Het Nederlandse Sigma coatings bracht met de S2U Nova serie al een bijzonder goede kwaliteit trapverf. De nieuwe Sigma S2U Nova traplak is van dezelfde topkwaliteit, maar dan met een handige antislip trap laag. Met de antislip op de trap heb je meer grip wanneer je op sokken de trap op- of afloopt. De Sigma anti-slip trapverf is een keiharde lak. Het is een hoogwaardig, water-gedragen traplak op basis van LTA+-technologie. Hiernaast is de verf goed reinigbaar! Super handig wanneer je bijvoorbeeld met vuile schoenen op de trap hebt gelopen. Om het nog beter te maken is de trapverf krasvast én slijtvast. Zo ziet jouw trap er altijd als nieuw uit!

Antislip trap: Bescherming voor het leven

De Sigma anti-slip trapverf bevat dus de speciale LTA+-technologie. Deze werkt als een echt schild! De verschillende bindmiddelcombinaties creëren dit schild en zorgt dat de lak is beschermd tegen huidvet en dagelijks gebruik. Ideaal dus voor een trap! Vet wat in aanraking komt met de lak kan nauwelijks op de verf inwerken. Al is het vet binnengedrongen in de verflaag, zelfs dan zorgt de LTA+-technologie dat het vet zich niet kan hechten. Hoe dan ook, de lak blijft keihard!

Hoe komt de anti-slip laag in de verf?

Om te zorgen dat de Sigma anti-slip trapverf zorgt dat jij meer grip hebt op sokken op de trap. Stopt Sigma een minuscuul anti-slip korreltje in de traplak. Dat korreltje is zo klein, dat het eigenlijk geen korreltje te noemen is. Het zorgt ervoor dat de verf stroef wordt. Wanneer de verf is gedroogd, kan het zijn dat er een kleine hoeveelheid van deze korrels op het oppervlak liggen. Deze kun je na 24 uur drogen met een vochtige doek eenvoudig verwijderen.

Hoeveel anti-slip verf heb ik nodig voor mijn trap?

Theoretisch gezien heeft de verf een rendement van 10 m²/liter. Dit geldt als je de verf in een laagdikte van 35 µm (micromilimeter) aanbrengt. Natuurlijk kan dit rendement in de praktijk altijd lager of hoger zijn. Dit is afhankelijk van de ondergrond en hoe dik de verf wordt aangebracht. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ondergrond zuigt. Ook is het mogelijk een trapleuning verven met deze antislip verf. Door de LTA+-technologie slijt de verf niet, krijg je geen vetvlekken en je hebt meer grip. Natuurlijk heb je dan wel iets meer verf nodig. Wil je zeker weten dat je genoeg verf hebt? Gebruik dan een laagdikte meter.

Vergeling? Ja of nee?

Nee! De Sigma anti-slip traplak is een verf op waterbasis en is voorzien van polyurethaan. Dit zorgt ervoor dat de verf sterker blijft. Wanneer je de trapverf in een lichte kleur of wit bestelt, gaat deze naar verloop van tijd dus niet vergelen.

Hoe schilder ik een trap?

De trap gaat de verf in! Je bent overtuigd van de kracht van de Sigma anti-slip trapverf en gaat aan de slag. Echter kun je in het dagelijks leven natuurlijk niet zonder de trap. Dan hebben wij een hele goede tip voor jou! Schilder niet alle treden in een keer, maar zorg dat je er steeds een overslaat. Zo kun je tijdens het schilderen en drogen de trap nog op en af. Meer tips voor het verven van een trap vind je in ons blog: Hoe schilder ik een trap?

Verf voor het verwezenlijken van een antislip trap:

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Gea,
  Vanwege de anti-slipkorrels is de verf stroever dan een watergedragen lak. Zorg voor een voldoende laagdikte op de ondergrond. Succes ermee!

 • Verf Web Winkel

  Kristian Naalden

  Beste Remco,

  Je moet op kaal hout altijd een primer aanbrengen. Gebruik hiervoor Sigma S2U Nova Primer, die is perfect geschikt om met S2U Nova Satin of Matt af te werken.

 • Remco

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Er zat vloerbedekking op de houten trap, deze (en de lijm) is verwijdert en nu is er dus een kale houten trap. Moet ik hiervoor eerst de primer gebruiken of zou ik na schuren meteen met de Sigma S2U Nova (in kleur) aan de slag kunnen?

 • Gea Grotenhuis

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Is de verf lekker stroef? Veilig op sokken de trap af?

 • Verf Web Winkel

  Lotte Heijmans

  Hey Floris,

  Je kunt de trap het beste schoonmaken met een swiffer of eventueel met een nat microvezeldoekje die niet pluist.

  Succes gewenst!

 • Verf Web Winkel

  Lotte Heijmans

  Goedemiddag Jolanda,

  Wij kunnen de traplak in RAL 7016 mengen dat is geen probleem.
  Je kunt het kleurnummer bij het product invullen.

  Een fijne avond gewenst en alvast succes met de klus!

 • Floris

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Hoe kun je de traplak beste schoonmaken ivm ruwheid vd antislip? Geel doekje laat vezels achter nl.

 • Jolanda

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Ik wil de trap graag mat antraciet verven. Is de traplak ook verkrijgbaar in 7016 matte lak?

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste An,

  Wel als de kit overschilderbaar is.

 • An

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Kun je hiermee ook over kit verven?

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Johan,

  Ja, je kunt deze voor de pilaren of het traphek gebruiken.

  Succes met de klus!

 • Johan

  Wednesday 31 / 01 / 2018

  Kan je de anti slip trap verf van sigma ook voor de trap pilaren en traphek gebruiken of ziet dat er niet mooi strak uit

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »