Kristian Naalden  van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
22 Apr 2020 | Schoolbordverf

Schoolbordverf: Maak van elke muur een kleurplaat

Schoolbordverf is een simpele, maar creatieve manier om muren om te toveren tot een kleurplaat voor de kinderen of brainstormbord voor op kantoor. Met schoolbordverf kun je alle kanten op. Zo tover je in een mum van tijd de leukste quotes, de mooiste tekeningen of een handige planning op de muur. En net zo simpel, wis je alles weer uit. Zo heb je met schoolbordverf de ideale verf voor een vergaderruimte, een kinderkamer of keuken.

Schoolbordverf voor muren

Schoolbordverf voor muren is een speciale, afwasbare muurverf. Na applicatie en droging, kun je het oppervlak met krijt bewerken. Alles wat je met krijt op de muur tekent, schrijft of kladdert, is eenvoudig uit te wissen met een schoolbordwisser of een vochtige doek. Net zoals bij een echt schoolbord. Schoolbordverf tovert jouw muur als het ware om in een enorm schoolbord.

Schoolbordverf van Finess is perfect voor allerlei verschillende muren binnen. Met deze schoolbordverf zit je dus altijd goed!

Tip: Maak jouw schoolbord helemaal af met magneetverf. Zo kun je papieren aantekeningen of tekeningen van de kinderen eenvoudig aan de muur bevestigen met een magneet. 

Verschil schoolbordverf en whiteboardverf

Schoolbordverf kun je aanbrengen op muren om er vervolgens met krijt op te kunnen tekenen of schrijven. Whiteboardverf werkt hetzelfde, alleen kun je deze niet bewerken met krijt, maar met whiteboardmarkers. Een whiteboard is eigenlijk de nieuwe versie van het ouderwetse schoolbord. Het grootste verschil is dat je dus een klassieker element in huis haalt met schoolbordverf.

Daarnaast is er nog een verschil in de afwerking. Whiteboardverf kun je over vrijwel iedere gladde ondergrond schilderen en geeft een glad en glimmend effect. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond, kun je dus zowel donder als licht schilderen. Schoolbordverf heeft een zwarte kleur, zoals een echt schoolbord. Hierdoor krijg je een donkere en meer matte afwerking.

Schoolbordverf aanbrengen

Je kunt er voor kiezen om een hele muur te voorzien van schoolbordverf, maar ook een deel van de muur. Als je kiest voor de tweede optie, is het belangrijk dat je het oppervlak dat je niet wilt schilderen goed afdekt. Vaak kiezen mensen ervoor om een groot rechthoekig vlak op de muur te tekenen, om deze vervolgens over te schilderen met schoolbordverf. Zo bepaal je zelf hoe groot het schoolbord op jouw muur wordt. 

Om de schoolbordverf aan te brengen, dien je de verf eerst goed te roeren. Je kunt schoolbordverf vervolgens aanbrengen met een verfroller of verfkwast. Na het aanbrengen van de eerste laag, laat je de verf ongeveer 6 uur drogen. Na de eerste laag kun je het bewerkte oppervlak licht opschuren en stofvrij maken. Tot slot breng je de tweede laag aan.

Extra tips om schoolbordverf te gebruiken

Onze verfspecialisten adviseren om een kleine verfroller te gebruiken. Breng de verf in stroken aan in alle richtingen. Van links naar rechts en van boven naar onder. Zo dekt de schoolbordverf in één keer goed. Werk vervolgens het oppervlak af door nog een keer rechte banen van boven naar beneden te maken. Schilder niet te lang, want dan vloeit de verf niet meer mooi strak. Dit komt door de korte droogtijd van schoolbordverf.

1. Verf eerst in alle richtingen voor een goede dekking.

2. Werk af door het gehele oppervlak in mooie rechte banen te schilderen.

Schoolbordverf heeft een korte droogtijd van slechts een paar uur. Wel is het aan te raden om minimaal 48 tot 72 uur te wachten, voordat je gaat krijten op de muur. Zo heeft de schoolbordverf een maximale tijd om echt goed te drogen en houdt het zijn schrobklasse, zodat je de muur onbeperkt kunt afwassen. 

Schoolbordverf online kopen

Wil je zelf aan de slag met schoolbordverf voor thuis of op kantoor? Scoor dan vandaag nog jouw schoolbordverf bij Verfwebwinkel. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, betekent morgen al in huis. Zo kun jij lekker snel aan de slag! 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »