Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
12 Feb 2017 | vochtwerende verf

Vochtwerende verf voorkomt doorslaan van vocht

Optrekkend vocht in kelders en garages geven blijvend schimmel op de binnenmuur. Kruipruimtes zijn veelvuldig gebruikt in nieuwbouw en tegenwoordig een bron van vochtproblemen. Kruipruimtes zijn ook niet echt heel goed voor de isolatie en worden tegenwoordig dan ook vaak volgestort met speciale isolatiekorrels. Deze speciale isolatiekorrels drukken het vocht ook uit de kruipruimte.

Voorkomen of genezen


Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maar voorkomen is vaak een kostbare bouwkundige ingreep. In dat geval is voorkomen en oplossen van het vochtprobleem beter door gebruik te maken van vochtwerende verf. Breng een vochtwerende verf aan te brengen op de plaatsten waar het vocht doorslaat. Vocht dat door de muur heen slaat omdat het er zand tegen de de buitenmuur aanligt of omdat er optrekkend vocht is uit de kruipruimte. Het is een veelgehoord probleem waar maar weinig verf-fabrikanten een goede oplossing voor hebben.

Welke verf is geschikt hiervoor?

Zinsser WaterTite is een vochtwerende verf en kan in tegenstelling van andere vochtwerende verf aangebracht worden op droge, vochtige en zelfs natte ondergronden. Uw muur hoeft dus niet droog te zijn en u kunt het vocht probleem onmiddelijk aanpakken.
Zinsser WaterTite werkt met een unieke solventgedragen (lees Alkyd) formule die op een geavanceerde manier vochwerend hars uit Portland-cement combineert. Door deze speciale formule kan Zinsser een waterdruk aan van 0.7KG/CM2. Zinsser WaterTite hecht zich op elke gemetselde ondergrond binnen en buiten, boven en onder straatniveau.
Zinsser WaterTite is zo geformuleerd dat terugkerende zoutvorming op beton en bakstenen voorkomt. Zinsser Watertite is overschilderbaar met Mathys Paracem maar indien zoutuittreding of vochtdoorslag blijft plaatsvinden onthecht de Mathys Paracem. Zinsser WaterTite zal in dit geval echter niet onthechten.
 
 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Lotte Heijmans

  Goedemiddag Jan,

  Van wat voor materiaal is het plafond? En heb je veel last van vochtproblemen?

 • Jan Jeurissen

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Volgens de parketteur het plafond van de kelder verven met een verf, die geen vocht doorlaat.
  Is dit wel het juiste product hiervoor.
  De verf moet ook ademend zijn. Vocht wat eventueel in het plafond zou zitten moeten er ook uit.
  Als je alles afsluit komt het op een andere plek eruit volgens mij.
  is Alphatex IQ van Sikkens beter,
  Gaarne uw advies.

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Catharina,

  De Zinsser Watertite wordt alleen in wit geleverd.

  Bedankt voor je vraag.

 • Catharina

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Kan zinder water tite ook in een ral kleur geleverd worden? Ral 7039 (kwartsgrijs) bijvoorbeeld? Wij zouden het gebruiken voor een gestucte stalmuur, waar optrekkend vocht en een soort witte schimmel of zout plekken ontstaan. Kan dat?

 • Verf Web Winkel

  Lotte Heijmans

  Beste Daan,

  Dankjewel voor je berichtje.
  Helaas is het niet mogelijk om dit product op de vloer toe te passen.

 • Daan

  Sunday 12 / 02 / 2017

  Er komt een beetje vocht door mijn kelder vloer omhoog kan dit opgelost worden met dit soort verf?

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »