Terug

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online

04 May 2017

Zo schilder je een strakke lijn op de muur

Het is vaak knap lastig om een contrasterende kleur op de muur strak af te werken. Zeker een muur waar structuur in zit, zoals muren van spachtelputz, zorgen bij veel mensen voor kopzorgen. Een strakke lijn schilderen met contrasterende kleuren op de muur is dan ook vakmanschap. Met een simpel trucje lukt jou dit voortaan ook!

Goed afplakken is key

Om te beginnen maak je de muur vrij van spullen. Dek de vloer af met stucloper, papier of oude lakens. Vervolgens plak je de muur af met een goede kwaliteit afplaktape, zoals de Fineline-tape 3301 van het merk Kip. Met deze schilderstape zorg je voor de scherpste verfranden. Plak de tape een paar millimeter van de muur af en druk hem goed aan.

De truc voor een strakke lijn op de muur

Als het goed is heb je een paar millimeter ruimte gelaten tussen de schilderstape en de muur. Deze ruimte gebruik je om een kitrand aan te brengen. Gebruik hiervoor een overschilderbare kit die niet craqueleert, zoals de Acryl anti-crack kit van Den Braven. Je hoeft maar een heel dun randje kit aan te brengen. Zo voorkom je ook dat er kit onder je schilderstape gaat zitten. Veeg de kit vervolgens uit met je vinger, zodat er niet te veel blijft zitten.

Tip! Zorg dat je voor het kitten al je schilderspullen klaarzet. Doe de verf in een emmer met verfrooster en leg je rollers klaar. Zo kun je direct na het kitten gaan schilderen.

Strakke lijn schilderen

Na het afkitten van de randen, kun je direct de randen van de muur schilderen. Gebruik hiervoor een kleine roller, bijvoorbeeld de Anza Antex Platinum muurverfroller. Deze verfroller zorgt voor een glad schilderresultaat op een gladde muur. Zorg dat je de eerste rand die je met de roller hebt gezet nog een keer deels overlapt. Zo voorkom je strepen op je muur. Wanneer je de randen van de muur hebt geschilderd, kun je de tape van de muur en het plafond verwijderen. Laat de tape op de grond en de stucloper nog even liggen om verfspatten op de vloer tijdens het schilderen van de rest van de muur te voorkomen.

Tip! Trek de tape in een hoek naar buiten voor een mooie strakke lijn.

Contrasterende muur schilderen

Nu kun je de rest van de muur met een grote Anza verfroller schilderen. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je hem op de Anza verfstok klikt. Klaar? Dan kun je de schilderstape aan de onderkant van de muur verwijderen. Nu is je contrasterende muur af en strak afgewerkt! Wil je zien hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat? Check dan onderstaande video waarin collega Kim alle stappen rustig doorloopt en laat zien!

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Frank,

  Dan kan je inderdaad op dezelfde manier de muur schilderen.
  Succes ermee!

 • Frank

  Thursday 04 / 05 / 2017

  Wat als de muur nou 2 keer geschilderd dient te worden? Herhaal je dan deze stappen, of hoe kun je het dan het beste doen?
  Met vriendelijke groet,

  Frank

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Nanda,

  Je kunt de Kip 3301 Ultra Sharp ook voor structuur ondergronden gebruiken. Hou wel rekening ermee dat de tape goed plakt op de ondergrond en de randen afkit voor een strakke lijn. Bij een structuur verbruik je wel meer muurverf dan op een gladde ondergrond, en dat je meerdere lagen moet aanbrengen.

 • Nanda

  Thursday 04 / 05 / 2017

  Goedemiddag,
  Kan dit ook op een muur waar nu een grove structuur op zit? Of moet je de muur dan eerst glad laten maken?
  Mvg Nanda

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Robin,

  Dit kan zeker. Je plakt langs de lijn af die strak afgewerkt moet worden.

 • Robin Houwen

  Thursday 04 / 05 / 2017

  Goeie tip. Kun je deze techniek ook gebruiken als een horizontale of verticale lijn wilt creëren op een muur?
  Ipv de randen van de muur afplakken..

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Wesley,

  Bedankt voor je reactie. Ja klopt. De tweede laag wordt op dezelfde manier aangebracht zoals de eerste laag. Hou er rekening mee met de tijd wanneer de verf overschilderbaar is.

 • Wesley

  Thursday 04 / 05 / 2017

  Wat als de muur nou 2 keer geschilderd dient te worden? Herhaal je dan deze stappen, of hoe kun je het dan het beste doen?
  Met vriendelijke groet

  Wesley

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »