Metaalcoating vind je voordelig bij Verfwebwinkel!

Metaalcoating zorgt voor een goede bescherming binnen en buiten. Bovendien is coating een mooie manier van afwerking. Kies voor een goed uitziende, egale kleur en je metaal ziet er top uit. Maar welke metaalcoating kun je het best kiezen?

Waarom metaal coaten?

Verf of ook wel coating genoemd, op metaal vervult een belangrijke rol: bescherming bieden tegen roestvorming. Metaal kan, in tegendeel tot roestvrij staal, vrij snel roesten. Wanneer je kiest voor een hoogwaardige verf, bescherm je je metaal hier optimaal tegen. Verf aanbrengen is een secuur klusje dat met de volle aandacht moet gebeuren.

Daarnaast is de keuze voor het juiste product erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten verf en coating voor metaal. De bekendste is misschien wel poedercoating. Daarnaast kun je ook voor andere bescherming kiezen, zoals lak of epoxy coating.

Primer

Wie verf wil aanbrengen op supergladde, afgesloten ondergronden, kan problemen ervaren bij het aanbrengen van de verf. De ondergrond hecht dan namelijk minimaal. Hier is een oplossing voor: hechtprimer. Met hechtprimer zorg je ervoor dat de verf goed blijft zitten op het object.

Poedercoating

Poedercoating gebeurt met een elektrostatisch verfproces. Meestal wordt poedercoating aangebracht met een elektrisch apparaat met perslucht. De negatief geladen poeder wordt dan op een positief geladen object verstoven. Daardoor blijven de poederdeeltjes zitten. Die deeltjes worden dan in een oven gesmolten of uitgemoffeld.

Poedercoaten geeft een mooi visueel effect aan je metaal. En het mooie is dat het op allerlei soorten metaal kan. Of het nu gaat om dun plaatwerk, profielmateriaal of zwaar constructiemateriaal. U kunt ook over de poedercoating heen schilderen, gebruik hiervoor alkydharsverf of watergedragen verf voor het beste resultaat. 

Lak

Voor een simpel object kun je voor lak kiezen. Lak is namelijk vrij hard en slijtvast. Het is wel belangrijk dat je bij het uitkiezen van de lak op de eigenschappen let: de eigenschappen zijn erg afhankelijk van de gebruikte soort hars.

Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld industrielak. Dat is bijzonder krasvaste lak die geschikt is voor verschillende ondergronden, waaronder metaal. Het heeft ook een actief corrosiewerende werking.

Epoxycoating

Epoxycoating kun je op metaal overbrengen met een kwast, vachtroller, luchtspuit of airless spray. Deze soort coating heeft als eigenschap dat het zeer slijtvast is. Daardoor is het ook geschikt voor professioneel gebruik. Bovendien biedt het bescherming voor je metaal. Rust-Oleum heeft een mooi assortiment met zijn Combicolor, Combicolor Multi Surface en de aqua lijn hiervan.

Vraag om advies

Goed om te weten: sommige lichte kleuren van synthetische verf kunnen vergelen. Wil je weten welke soort verf het best bij jouw metalen product past? Vraag dan ook eens onze experts om advies. Ons advies is gratis en deskundig. We helpen je graag met het vinden van het ideale product. Je kunt het product dan vandaag voor 17:00 bestellen, en morgen al in huis hebben. Iedere bestelling van meer dan 50 euro wordt gratis verzonden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »