Bestel je douglas olie bij Verfwebwinkel

Douglas hout en Larix hout zijn zachte houtsoorten die in het Nederlandse klimaat onbehandeld enkele jaar meegaan. Maar met een laagje Olie verduurzaam je het hout voor jaren. Deze olie kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld pergola’s, carports, veranda’s, overkappingen en buitenkeukens.

Douglas hout

Douglas en Larix houtsoorten komen voornamelijk uit Noordwest Europa en zijn van zichzelf vettig en hebben een warme rood, roze tekening. Het nadeel is dat ze onder invloed van wind, zon en regen extreem snel verkleuren waardoor die warme uitstraling verloren gaat.
Dit is te voorkomen door ze te behandelen met Finess Douglas olie. Deze olie voedt het hout en is transparant waardoor de tekening van het hout zichtbaar blijft. Douglas hout is momenteel zeer populair. Het is een houtsoort met een mooie uitstraling. Om deze uitstraling te behouden heeft Finess Douglas olie ontwikkeld voor nieuw en oud douglas- en lariks hout.

Douglas olie

Douglas olie geeft een transparante uitstraling zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven. Verder dringt deze olie diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling.  
Douglas Olie droogt snel en is makkelijk verwerkbaar.  Vaak zijn 1-2 lagen Douglas olie al voldoende voor een prachtig resultaat en bescherming. Om een onderhoudslaag aan te brengen volstaat het om het hout licht te schuren. Douglashout kun je ook afwerken in licht grijs of Red Cedar

Zwart hout

Wil je Douglas hout liever zwart afwerken? Gebruik dan Finess Timberstain Zwart RAL 9005. Dat is een watergedragen zwarte afwerking voor Douglas hout of gepotdekseld tuinhout.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »