Douglas Olie; Speciaal voor Douglas Hout en Lariks hout

Douglas hout en Larix hout zijn zachte houtsoorten die in het Nederlandse klimaat onbehandeld enkele jaar meegaan, maar met een laagje Douglas Olie voor jaren de tuin kunnen verfraaien als pergola’s, carports, veranda’s, overkappingen en buitenkeukens.

Douglas en Larix houtsoorten komen voornamelijk uit Noordwest Europa en zijn van zichzelf vettig en hebben een warme rood, roze tekening. Het nadeel is dat ze onder invloed van wind, zon en regen extreem snel verkleuren waardoor die warme uitstraling verloren gaat.
Dit is te voorkomen door ze te behandelen met Finess Douglas olie. Deze olie voedt het hout en is transparant waardoor de tekening van het hout zichtbaar blijft.

Douglas hout is momenteel zeer populair. Het is een houtsoort met een mooie uitstraling. Om deze uitstraling te behouden heeft Finess Douglas olie ontwikkeld voor nieuw en oud douglas- en lariks hout.

Douglas olie geeft een transparante uitstraling zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven. Verder dringt deze Douglas olie diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling.  
Douglas Olie droogt snel en is makkelijk verwerkbaar.  Vaak zijn 1-2 lagen Douglas olie al voldoende voor een prachtig resultaat en bescherming. 
Om een onderhoudslaag aan te brengen volstaat het om het hout licht te schuren.

Wil je Douglashout liever afwerken in een andere kleur? Bijvoorbeeld licht grijs of Red Cedar. Kies dan voor Douglas Beits Licht Grijs in 2,5 liter verpakking. Daarmee kun je ongeer 25 m2 Douglas hout schilderen.

Wil je Douglas hout liever zwart afwerken? Gebruik dan Finess Timberstain Zwart RAL 9005. Dat is een watergedragen zwarte afwerking voor Douglas hout of gepotdekseld tuinhout.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »