Little Greene

18 Product(en)
Filter producten

Little Greene heeft een uitgebreid aanbod van milieuvriendelijke verf voor interieur en exterieur, dus voor binnen en buiten. Alle Little Greene kleuren zijn verkrijgbaar in de verschillende afwerkingen.

Veel van de Little Greene kleuren zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende verbindingen d.m.v. eeuwenoude minerale pigmenten als oker en omber. De diepte van Little Greene kleuren wordt bereikt met behulp van complexe formuleringen en het gebruik van 40% meer pigment dan in de meeste andere verven. Hiermee komen en nuances tot stand die op subtiele wijze veranderen door het veranderen van de lichtinval en daardoor karakter en definitie aan de ruimte geven.

Nadat er een keuze is gemaakt uit de prachtige Little Greene kleuren (veelal met ene verhaal/historie) is het assortiment voor alle ondergronden geschikt.

Naast een kleurenkaart heeft Little Greene om de juiste kleur te kiezen diverse mogelijkheden

  • Samplepotjes
  • Kleurenwaaiers
  • Professionele kleurenalbums 

Voor elke toepassing is er wel Little Greene verf beschikbaar;

  • muren en plafonds
  • houtwerk (binnen)
  • vloeren
  • buitenschilderwerk

Samplepotje:

Met deze kleine potjes kun je thuis perfect een kleur uittesten. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste kleur kiest. Schilder bij voorkeur een ruim stuk board- of gipsplaat met een samplepotje en zet de plaat op verschillende momenten per dag op verschillende plekken. Hierdoor is perfect te beoordelen of het de kleur is die je zoekt.
Samplepotjes zijn ook heel handig voor het bijwerken van plekjes en het creatief invullen van een mur. Denk hierbij aan lijnen, vlakken of een muurschildering.

Kleurenwaaier:

Little Greene heeft hun prachtige kleuren gebundeld in diverse handige kleurenwaaiers. Handig verdeeld op kleur of van  licht naar donker voor een perfecte ton-sur-ton. Helemaal verliefd op een oude Little Greene kleur? geen probleem! Deze is nog steeds leverbaar en terug te vinden in de Archive Colours-waaier. De kleuren in de waaier hebben een formaat van ong. 5 x 20 cm.

Professioneel Kleurenalbum:

Professioneel bezig met kleur? Of gewoon op zoek naar grote stalen zonder een samplepotje te bestellen? Bekijk dan het professioneel Kleurenalbum. Deze map met handgeschilderde stalen op A5-formaat geven duidelijkheid en laten doordat de map open kan zich heel gemakkelijk direct combineren en opnemen in de omgeving. Een must-have voor iedere interieurstylist, woonadviseur, kleurliefhebber en architect.

Muren en plafonds:

De muur- en plafond verven van Little Greene zijn op waterbasis en milieuvriendelijk. Deze verven hebben een zeer goede dekking, waardoor er minder lagen nodig zijn, geen uitlopers en de randen en hoeken kunnen met precisie worden afgewerkt. De muurverf van Little Greene is nagenoeg reukloos en stofdroog binnen een paar uur. Er zijn diverse kwaliteiten muurverf leverbaar.

Houtwerk (binnen):

Voor het houtwerk is er keuze tussen 'eggshell' of 'gloss' verf. Little Greene heeft daarnaast keuze tussen watergedragen verf of een traditionele verf op olie-basis. Met de kwalitatieve verven van Little Greene bent u verzekerd van gebruiksgemak en duurzaamheid. Of u nu kiest voor matte (eggshell) lak of een hoogglans, ze zijn een mooie aanvulling op de muur- en plafond verven.

Vloeren:

De vloerverf van Little Greene is een unieke oliegedragen vloerverf  die gemakkelijk te gebruiken, te onderhouden en bijzonder duurzaam is. Doordat de Floorpaint uitstekend bestand is tegen slijtage, morsen van vloeistoffen en algemene huishoudelijke slijtage is dit een mooi zijdeglanzend product.

Buiten schilderwerk:

Deze verven zijn speciaal samengesteld voor buitengebruik en getest op buitenduurzaamheid. Na eenmaal met Little Greene buiten te hebben geschilderd hoeft er pas na vele jaren weer geschilderd te worden. Deze buitenverf is gemakkelijk aan te brengen en heeft een uitstekende dekking.

Kindvriendelijke verf van Little Greene

Waar Little Greene met recht trots op mag zijn de 100% kindvriendelijke kwaliteiten zoals de Absolute Matt Emulsion, Intelligent Matt Emulsion en Intelligent Eggshell. Deze zijn gecertificeerd als kind-veilig volgens voor de NEN-EN 71-3:2013+A1:2014

 

 

 

 

 

Voor houtwerk binnenshuis

Voor houtwerk binnenshuis maakt Little Greene Verschillende soorten verf. Onderstaand tref je een overzicht aan waar je de verschillende soorten verf voor kunt gebruiken.

Traditional Oil Eggshell

Een oliegedragen matte lak voor houtwerk zoals deuren, kozijnen lambrisering etc etc. Deze is te gebruiken voor houtwerk binnenshuis, en op oliebasis. Dus kan wel vergelen binnenshuis.

Intelligent Eggshell
Een watergedragen matte verf voor binnen. Kindvriendelijk en reukarm. Geschikt voor houtwerk zoals deuren, kozijnen, ledikanten etc etc. Nagenoeg geen vergeling mogelijk

 

Kindvriendelijke verf van Little Greene

Waar Little Greene met recht trots op mag zijn de 100% kindvriendelijke kwaliteiten zoals de Absolute Matt Emulsion, Intelligent Matt Emulsion en Intelligent Eggshell. Deze zijn gecertificeerd als kind-veilig volgens voor de NEN-EN 71-3:2013+A1:2014