Owatrol is GOUD voor uw hout en IDEAAL voor al uw staal en biedt 'gereedschap' voor optimaal schilderen onder alle omstandigheden.

OWATROL biedt een uitgebreid assortiment onderhouds- en renovatieproducten die perfect zijn afgestemd op iedere toepassing. De Owatrol-oplossingen komen tegemoet aan de dubbele verwachting van particuliere en professionele gebruikers zonder de zorg voor het milieu te vergeten.

Verreweg het meest bekend van Owatrol is de Rustol Owatrol Olie, in de volksmond beter bekend als Owatrol Olie

Deze kleurloze multifunctionele roestwering kan meer dan alleen maar direct over roest geschilderd worden. Eigenlijk zou de Rustol Owatrol Olie bij iedere motor, auto of old-timer liefhebber in de garage binnen handbereik moeten staan. Maar ook schilders en doe-het-zelvers en verfspuiters kunnen de Rustol Owatrol Olie waarderen.

Wat kan de Rustol Owatrol Olie dan allemaal???

- Rustol Owatrol Olie heeft een penetrerende en isolerende roestwerking direct op roest.
Daarmee dringt de Owatrol Olie door tot op het gezonde metaal en zorgt voor een beschermende, en isolerende filmlaag die het verder roesten tegengaat. Bovendien is Owatrol olie hittebestendig tot 175oC.
- Rustol Owatrol Olie wordt toegevoegd aan verven, vernissen en beitsen (alkyd) wat deze verven door de toevoeging roestwerend maakt. Owatrol Olie toevoegen aan de verf vergemakkelijkt de verwerking van deze verf , het vervangt verdunners omdat de olie niet verdampt, wat de dekkracht van de verf weer ten goede komt. 
- Rustol Owatrol Olie is de basis voor verbinding op alle oppervlakken. Het zorgt voor hechting op strakke oppervlakken zoals o.a. glas, PVC, ferro en non-ferro metalen. Aluminium, gegalvaniseerd staal en zink kunnen geschilderd worden zonder afbijten.
- Verder heeft Rustol Owatrol Olie een decoratieve uitstraling, het verduurzaamt en beschermt het roestig uiterlijk van een oppervlak.

Maar Owatrol heeft meer voor op staal e.d.

Rustol C.I.P.

Deze roestwerende primer is geschikt voor de "extreme omstandigheden" Net als de Rustol Owatrol Olie hittebestendig tot 175oC. Het voordeel van de Rustol C.I.P. is dat deze roestwerende primer met nagenoeg alle 1K en 2k verf overschilderbaar is.
Rustol C.I.P kan op nieuw en verroeste ondergronden.

Owatrol Rustol AP.60

RUSTOL-PRIMER AP.60 combineert de specifieke eigenschappen van RUSTOL-OWATROL-OLIE  met de eigenschappen van een uitstekende antiroest-verf. Ook dit is een prima product tegen roest.
Het voordeel van de Rustol Primer AP.60 is dat deze ook als eindlaag gebruikt kan worden. Bovendien stopt en stabiliseert de Rustol Primer AP.60 roest.
Rustol Primer AP.60 is flexibel, barst niet en is anti-UV, hittebestendig tot 175oC.  Rustol Primer AP60 kan op (vrijwel) alle ondergronden, bv direct over roest, licht geoxideerd metaal, PVC, hout enz. en is overschilderbaar met synthetische lakken (verf op terpentinebasis)

Polytrol 

Kleurhersteller voor kunststof, steen, cement, metaal.
Polytrol is naast de Rustol Owatrol  Olie ook echt zo'n product dat o.a. de oldtimer liefhebber op de plank moet  hebben in zijn garage. Polytrol herstelt de kleur en uitstraling van dof geworden  plastic, gelcoat en coatings. Verder beschermt en herstelt Polytrol de glans van gepolijste metalen (brons, koper, RVS,  chroom, geanodiseerd aluminium) en  regenereert marmer, (vloer)  tegels  enz.

Owatrol OXID Vernis

Owatrol OXID Vernis is geschikt voor het afwerken van geroest staal of een geoxideerd oppervlak. Je kunt deze vernis direct over roest heen smeren met een platte kwast of Anza Viltroller.

Ook voor op hout zijn er diverse mooie Owatrol Producten;

Aquanett

Owatrol Aquanett verwijdert houtolie uit het hout. Door geen of een niet geschikte bescherming van het hout kan het hout zwart worden door waterbelasting en UV-belasting. Deze biologisch afbreekbare gel zorgt ervoor dat het hout weer zijn originele kleur terugkrijgt. Owatrol Aquanett is ideaal voor chalets, buitenbekleding, terrassen, tuinmeubilair e.d.

Net-trol

Owatrol Net-trol reinigt ' vergrijsd' hout in 10-20 minuten. Net-trol is ook te gebruiken op stenen groen gew ordenkunststof. Owatrol Net-trol neutraliseert het oppervlak na gebruik van Dilunett of Aquanett en is ideaal voor buitenbekleding, terrassen, tuinmeubilair e.d.

Dilunett

Owatrol Dilunett stript verf, beits en vernis zonder krassen van o.a. hout, PVC, metaal en kunststof. Owatrol Dilunett heeft een gelvorm,verdampt niet, druipt niet en loopt nauwelijks.

Owatrol werkt anders dan de traditionele afbijtmiddelen.
Deze afbijt maakt verf oplosbaar in water en werkt simpel door het oppervlak te spoelen met water. Owatrol Dilunett wordt opnieuw geactiveerd door het te bevochtigen en is mede daardoor bestand tegen hogere temperaturen. 

Als al het hout dan weer schoon is en zijn originele kleur terug heeft en opnieuw beschermt dient te worden heeft Owatrol de Owatrol Textrol ontwikkled voor zachthout en de D1 en D2 Olie voor Hardhout.

Deks Olje D1; oftewel Owatrol D1 Olie

Owatrol Olie D1 is een kleurloze olie voor hardhout welke eenmatte geoliede uitstraling en bescherming aanh et hout geeft. Door gebruik te makne van Owatrol Olie D1 wordt het hout duurzaam beschermd tegen extreme omstandigheden. Het hout krijgt geen filmlaag, schilfert niet, bladdert niet af en maakt het hout niet donkerder en behoudt het mooie karakter en tekening van het hout. Owaltrol Deks Olje Olie D1 is perfect voor dekken ,drijvers, terrassen, tuinmeubelair en buitenbekleding.

Deks Olje D2; Oftewel Owatrol D2 Olie

Owatrol Olie D2 is een intense hoogglans vernis voor op hardhout. Voor een mooie bolle hoogglans uiterlijk, de Olie D2 pas aanbrengen na verzadiging van met Olie D1. Owatrol Olie D2 barst niet omdat het een langdurige flexibele filmlaag wordt en schuren tussen de lagen is niet nodig. Owaltrol Deks Olje Olie D2 is geschikt voor verticaal/horizontaal hout (behalve loopvlakken), meubels, kajuiten, ligstoelen enz.

Het 'gereedschap' van Owatrol voor het optimaal schilderen onder alle omstandigheden.

Floetrol

Er is geen schilder die Floetrol niet kent!! Owatrol Floetrol voorkomt kwaststrepen en bevordert de vloeiing van watergedragen verven.
Owatrol Floetrol is een additief voor watergedragen lak, latex en muurverf. Zeker voor plafonds is dit een toevoeging die je niet wilt missen. Het maakt de verwerking makkelijker, de vloeiing beter en de open-tijd langer. Door die langere open-tijd heeft de verf meer tijd om te vloeien, met een mooier eindresultaat tot gevolg. Owatrol Floetrol is ideaal voor plafonds, muren en gevels.

Owatrol ESP

Owatrol ESP maakt de verbinding. ESP hecht goed op strakke niet poreuze oppervlakken en is ideaal voor tegels, glas, PVC, lak, vernis enz. ESP voorkomt schuren en strippen, is geurloos en kleurloos en tast de onderliggende coating niet aan. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »