Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
28 Jul 2020

Kleurcode achterhalen: Zo doe je dat!

Je bent op zoek naar jouw favoriete kleur voor verf, maar opeens lijken alle kleuren en tinten wel heel veel op elkaar. Om precies die ene kleur te kunnen mengen, heb je de kleurcode nodig. Een kleurcode is namelijk uniek en daardoor weet je zeker dat je de goede kleur laat mengen. Maar hoe kun je zo’n kleurcode achterhalen? Daar zijn meerdere manieren voor. Wij vertellen je hoe je de kleurcode kunt achterhalen op drie verschillende manieren. 

1. Kleurcode achterhalen met kleurstalen

Dit is de standaard manier om een kleurcode te achterhalen. In de winkel vind je heel veel verschillende kleurstalen. Dit kunnen standaard kleuren zijn, maar ook kleuren die nog gemengd moeten worden. Dit kan in de meeste gevallen met verschillende soorten verf en met verschillende merken. 

Je kiest een aantal kleurstalen die het dichtst in de buurt komen van jouw favoriete kleur. Door deze kleurstalen thuis tegen het te schilderen oppervlak te houden, komen de kleuren het beste tot hun recht. Het licht is thuis immers altijd net even iets anders dan in de winkel. Als je de juiste kleur hebt gekozen, kun je met de kleurcode op de kleurstaal jouw verfkleur bestellen of ophalen. 

2. Kleurcode achterhalen met je smartphone

Je kunt proberen om een kleur te achterhalen door een foto te maken van de kleur. Elke camera is echter anders en verschillende factoren, zoals het licht van buitenaf en de automatische correctie van je (smartphone) camera, zorgen ervoor dat je de kleur bijna nooit goed kunt vastleggen. Bovendien is het lastig voor de verfspecialisten om de kleurcode te achterhalen door middel van een foto op een scherm. 

Sikkens heeft de oplossing om toch een kleurcode te achterhalen middels je smartphone camera. Via de speciale app kun je de kleur namelijk scannen door er een foto van te maken. De app zoekt er direct de juiste ACC-kleurcode bij. Met deze unieke kleurcode kun je de juiste kleur laten mengen voor jouw verf. Je kunt de kleur zelfs direct op de muur visualiseren via de app. 

Download hier direct de Sikkens app voor iPhone of Android

3. Kleurcode achterhalen met een color sensor

De meest geavanceerde manier om een kleur te achterhalen, is met behulp van een speciaal sensor-apparaat, zoals de Sikkens Color Sensor. Dankzij de Sikkens Color Sensor kun je exact de kleurcode achterhalen. De sensor is namelijk veel nauwkeuriger dan bijvoorbeeld een smartphone camera. Je kunt de kleur scannen op elk gewenst object. De Sikkens Color Sensor verstuurt de juiste kleurcode via Bluetooth naar een app op jouw smartphone. Met de Sikkens Color Sensor weet je dus altijd zeker dat je de juiste kleurcode achterhaalt. 

Kleuren mengen met kleurcode

Heb je jouw favoriete kleur gekozen? In de meeste gevallen moet je de kleur laten mengen. Dit kan met meer dan 1.000 verschillende kleuren, dus grote kans dat je ook jouw favoriete kleur eenvoudig kunt laten mengen. Vul de gewenste kleurcode in bij het product en wij mengen de verf direct in onze verfmengmachine. 

Heb je hulp nodig met het achterhalen van een kleurcode? Stel dan via Facebook je vraag aan onze verfspecialisten of kom langs in onze winkel in Roosendaal en laat je verf direct mengen! 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »