Histor behoort tot de groep authentieke Nederlands merken. Zoals Droste, Batavus en Douwe Egberts.
Na WOII, in 1949, bedacht én in de markt gezet door Albert van Wersch, directeur van de toenmalige Varossieau Verffabriek uit Alphen aan de Rijn.
Hij was een entrepreneur die de toekomst groots tegemoet trad. De naam Histor, verwijst naar Historia Exit, oftewel 'het verleden heeft afgedaan'. Van Wersch maakte van Histor het grootste A-verfmerk in Nederland. Ruim zestig jaar later is Histor - dankzij hightech innovaties - nog steeds hét merk voor de doe-het-zelver. 

Histor heeft een groot gamma aan producten die onder te verdelen zijn in:

  • Grondverf
  • Muurverf
  • Verf
  • Voorstrijk 
  • Histor One

Grondverf:

Histor Grondverf heeft u nodig wanneer de ondergrond onbehandeld of kaal is. Om een goed eindresultaat te krijgen is het belangrijk om niet te bezuinigen op grondverf. Kies een geschikte grondverf en de helft van een goed en mooi eindresultaat is al behaald.

Muurverf:

Histor heeft muurverf in diverse soorten. Voor iedere ondergrond en in iedere kleur is er wel een geschikte muurverf. Of u nu de badkamer, woonkamer, slaapkamer of keuken wilt schilderen. En of u nu een matte, kalkmatte of glanzende muur wil. Histor heeft het!

Verf:

Histor Verf is verf in alle soorten die er op de markt zijn. Van mat tot hoogglans, voor binnen en buiten. In het vertrouwde terpentinegedragen of het niet vergelende watergedragen. Om nog meer gebruikersgemak te bieden heeft histor, naast de vertrouwende ronde blikken, ook vierkante blikken om het uitschenken van de verf te vergemakkelijken. 

Voorstrijk:

Zijn de muren net gestuct of geven ze af? Dan is het belangrijk om eerst een voorstrijk te gebruiken. Net zoals grondverf belangrijk is onder het lakwerk is een juiste voorstrijk belangrijk om een goed resultaat op de muren te verkrijgen. Door zuigende muren voor te strijken voorkomt u banen en strepen en verbruikt u minder verf.

Histor One:

Voor ONE by Histor hebben ze alle registers opengetrokken. Histor One is met zorg en veel gevoel voor detail gemaakt, met een combinatie van ambachtelijke traditie, hoogwaardige technologie en het inzicht van moderne stylisten. Het resultaat? Verf van topkwaliteit – reinigbaar, sterk, superieure dekking en gemakkelijk aan te brengen. Je blijft genieten van de prachtige verfkleuren. Histor One muurverf is verkrijgbaar in Kalkmat, Extra Mat, Mat en Zijdemat en de lakken zijn leverbaar in Mat, Zijdeglans en Hoogglans, zowel op waterbasis als op terpentinebasis

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »