Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...
Terug

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online

01 Feb 2017

Hermadix Temperzon: Dekkend in de zon, Transparant als het regent

Ook zo’n last van naar binnen schijnende zon in uw serre? Van warme ruimtes door de vele lichtkoepels? Naar water snakkende plantje in uw tuinkas?
Temperzon is een milieuvriendelijk product dat speciaal ontwikkeld is voor het wit maken van serres, tuinkassen of lichtkoepels.
Dekkend wit in de zon en transparant in de regen. 

Temperzon voorkomt (te) hoge binnentemperaturen en tempert het licht, het zorgt voor een wit, regenvast zonnefilter dat het teveel aan warmte buiten houdt en het licht enigszins tempert.
Door het fijne pigment wordt bij een dunne egale laag een perfecte scherming verkregen. Temperzon regent niet van het oppervlak, maar slijt door veroudering of extreme neerslag, het is dus geen “levenslange” witte laag op het glas.
Zodra het regent, wordt het middel transparant en wordt het beschikbare licht vrijwel volledig doorgelaten: daarna droogt het weer wit op.

 

Waar kun je Temperzon op gebruiken?

Temperzon T-74 is zowel op glas als op kunststofplaten toepasbaar en tast deze materialen niet aan. Maar vooral belangrijk is dat hermadix Temperzon gemakkelijk aan te brengen is en (na veroudering van het materiaal) in de herfst droog is af te borstelen.

Temperzon wordt in pastavorm geleverd, welke aangelengd wordt met water om te erwerken. De verhoudingis ongeveer 1: 1,5.

Verder is Hermadix Temperzon watergedragen en in droge toestand een volledig inert product. Het bevat absoluut geen stoffen die schadelijk zijn of het water in vijvers of sloten kunnen verontreinigen. Temperzon kan veilig worden aangebracht op glas en kunststof: het tast namelijk ondergronden niet aan.
Temperzon T74 kan veilig worden aangebracht op het oppervlak; Temperzon T74 tast ondergronden niet aan. Hermadix Temperon dient aangebracht te worden tijdens drogend weer, zodat de Temperzon minimaal 4 uur kan drogen.

Een klein stukje Hermadix geschiedenis:

Met Temperzon was Hermadix haar tijd ver vooruit. Temperzon is geïntroduceerd in 1974 en was het eerst vloeibare schermmiddel voor wereldwijd gebruik. Temperzon is zeer slijtvast en wordt transparant in natte toestand. Het schermmiddel kan toegepast worden op kassen van glas, polycarbonaat en plastic. Bij zonnige zomers (maar ook bij plotselinge omkeer van het weer na een langere bewolkte periode) is het wijs om planten, die onder glas groeien (kasje of “plat glas”) te schermen. Het behoedt planten voor verbranding en houdt de kas ook aanmerkelijk koeler. Sinds ongeveer 1970 is daar de unieke Temperzon, die al snel het gewone kalk verving omdat bij droog weer het witte materiaal zijn schermende functie doet maar tijdens regen het weer doorzichtig wordt! Temperzon T-74 laat in droge toestand 42% licht door en in natte toestand 82%. Dat is 280% meer vergeleken met een gewoon schermmiddel. Hermadix staat bekend om hun duurzame en milieuvriendelijke producten. Als een van de enige fabrikanten leveren ze watergedragen producten voor buiten die duurzaam, prettig in het gebruik zijn en een lange levensduur hebben. Waarschijnlijk ken je Hermadix wel van hun vrolijke kleurtjes tuindecoratiebeits , of de traditionele bielzenzwart of carboleumvervanger.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »