Filter

Filters

Klaar

Streeploos een spackplafond schilderen? Lees deze tips!

5 Product(en)
Sorteer op:

Streeploos een spackplafond schilderen is nog niet gemakkelijk. Gebruik een goede roller die veel verf op kan nemen. Dit verminderd ook de baanvorming. Klik de roller op een verfstok, hiermee kun je sneller werken dan als je iedere keer op een trap moet klimmen.

Baanvorming in Spackplafonds

Spackplafonds streeploos schilderen is voor vele nog een hele opgave. Dat komt vooral door de extreme zuiging van de Spacklaag. De laag Spack is zo kalkrijk waardoor de latex er werkelijk ingezogen word. Je kunt nagenoeg niet bijhouden met schilderen. Daardoor ontstaat baanvorming 

Latex die trager droogt

Om baanvorming te voorkomen hebben we de volgende tips. Gebruik Spacklatex, dit is een speciale latex die trager droogt. De Spacklatex van bijvoorbeeld Sigma is een hele volle/dikke latex. Daarmee verklein je de kans op baanvorimng enorm. Als je al latex hebt gekocht kun je ook een droogvertrager toevoegen aan je latex. Een droogvertrager zorgt voor een zogenaamde langere "opentijd". Je hebt dus langer de tijd om in de latex te roller zonder dat deze gelijk droogt/inzuigt. Op 10 liter latex voeg je 1 liter Floetrol toe. Hiermee verleng je de open tijd, en voorkom je baanvorming.

Glansgraad van de latex speelt ook mee

Latex is vaak mat. Dat is de standaard glansgraad voor muurverf. Wil je baanvorming op plafonds echt tot een minimum beperken? Gebruik dan Extra Matte latex in combinatie met Floetrol. De regel hierbij is: hoe matter de latex, des te minder baanvorming zichtbaar zal zijn!